România încântă lumea handbalului: Articol savuros pe site-ul Campionatului European despre Buceschi şi colegele ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de alţi ani, naţionala României a plecat la Campionatul European, oarecum discret, şi a ajuns acum în prim-plan după ce a făcut două meciuri fantastice în primele două etape!

Victorioase atât în faţa Cehiei (31-28), cât şi în faţa Germaniei (29-24), Neagu şi compania au impresionat mai ales prin lejeritatea cu care şi-au învins adversarele. 

În faţa nemţoaicelor, care dăduseră lovitura în prima zi, trecând de Norvegia, tricolorele au zburdat pe teren şi au condus de la început până la final. Prestaţia româncelor a fost elogiată, inclusiv de site-ul oficial al competiţiei. „Superba evoluţie a lui Buceschi a inspirat-o pe România să-şi obţină locul în Grupele Principale“, a titrat site-ul EHF, făcând referire la cele 11 goluri ale lui Buceschi.

„Poate că au surprins-o pe Norvegia prin tinereţe şi viteză, dar, de data asta, nemţoaicele au fost anihilate de o defensivă perfectă a României. Cu două victorii după primele două partide, România va începe Grupa Principală, la Nancy, cu cel puţin două puncte. Până atunci, tricolorele se pregătesc de meciul final, cu Norvegia. Ingredientele au fost aceleaşi ca în partida cu Cehia: o linie defensivă foarte solidă, dublată de intervenţii decisive ale portarului. De această dată, Denisa Dedu a scos excelent, inclusiv lovituri de la 7 metri. Fără aceasta, victoria ar fi fost mult mai grea. Practic, Denisa a făcut cam tot ce poate face o jucătoare pe un teren de handbal: a marcat chiar un gol, pe lângă cele 12 intervenţii decisive“, a detaliat site-ul EHF.

Haideţi să jucăm împotriva Norvegiei, să vedem dacă putem să luăm puncte şi din acel meci. Am jucat foarte bine cu Germania şi trebuie să fim mândri de această evoluţie. Apărarea a făcut toţi banii! Cristina Neagu handbalistă  

Euro 2018, grupa D

1. România 2 2 0 0 60-52 4

2. Norvegia 2 1 0 1 63-50 2

3. Germania 2 1 0 1 57-61 2

4. Cehia 2 0 0 2 45-62 0

Ultima etapă (astăzi): Germania – Cehia (19.00), România – Norvegia (22.00)

*Primele trei clasate ajung în Grupele Principale, acolo unde fiecare echipă va lua punctele acumulate împotriva celorlalte formaţii calificate.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite