România are încă o sportivă de legendă: Performanţă uriaşă pentru biatlonista Eva Tofalvi. A intrat într-un club select

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva Tofalvi
Eva Tofalvi

La 39 de ani, sportiva din Miercurea-Ciuc a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă care se vor desfăşura, între 9-25 februarie, la PyeongChang (Coreea de Sud).

România are, de obicei, rezultate modeste la Jocurile Olimpice de Iarnă, având o singură medalie cucerită de-a lungul istoriei. Vorbim despre bronzul câştigat la bob, la JO 1968 din Grenoble, când cuplul Ion Panţuru / Nicolae Neagoe au ajuns pe podium.

Chiar dacă n-are o tradiţie în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă, România are de acum o sportivă de legendă în ceea ce priveşte sărbătoarea sporturilor de iarnă. Eva Tofalvi (39 de ani) a debutat la JO în 1998 la Nagano (Japonia). Iar de atunci, românca a concurat pe rând la:

*JO 2002 (Salt Lake City)

*JO 2006 (Torino)

*JO 2010 (Vancouver)

*JO 2014 (Sochi)

Şi, Tofalvi va fi prezenta şi la JO 2018 din PyeongChang (Coreea de Sud), după cum a informat prosport.ro. Astfel, ea va bifa a 6-a prezenţă la JO, intrând într-un club select alături de Lia Manoliu (atletism), Sorin Babii (tir) şi Elisabeta Lipă (canotaj).

Tofalvi a obţinut singurul loc rezervat României la JO 2018 la biatlon. Ea s-a clasat pe locul 43 în cursa de sprint de la Antholz-Anterselva (Italia) din cadrul Cupei Mondiale de biatlon. Astfel, a câştigat duelul pentru prezenţa la JO 2018 cu cealaltă româncă, Luminiţa Pişorcan, cea care a terminat pe poziţia a 94-a.

Secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon a confirmat pentru prosport.ro că, într-adevăr, Tofalvi va reprezenta România la JO 2018.

„N-a fost alegerea noastră, ci sportiva care merge la Jocurile Olimpice a fost decisă de punctajul la nivel internaţional“, a spus Puiu Gaşpar.

Cele mai bune rezultate ale lui Tofalvi la Jocurile Olimpice de Iarnă

*Locul 11 Individual şi locul 31 Sprint - Jocurile Olimpice de iarnă din 1998

*Locul 52 Individual şi locul 61 Sprint - Jocurile Olimpice de iarnă din 2002

*Locul 19 Individual şi locul 70 Sprint - Jocurile Olimpice de iarnă din 2006

La Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, Eva Tofalvi s-a clasat pe locurile 22, 26 şi 21 în cele trei probe la care a participat, fiind şi portdrapelul delegaţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite