România are o imagine groaznică în Olanda: Dezvăluirea lui Dan Petrescu de 1 decembrie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu
Dan Petrescu

La fel ca în orice ţară, şi la noi sunt oameni de toate categoriile. Din păcate, uneori, sunt scoase în evidenţă mai mult lucrurile negative. Şi, din acest motiv, şi străinii îşi fac o părere greşită despre România înainte de a veni aici.

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, Dan Petrescu (53 de ani), fost jucător emblematic pentru echipa naţională, cu 96 de selecţii sub tricolor în perioada 1989-2000, a acordat un interviu pentru canalul Youtube al CFR-ului, unde antrenează acum.

Şi fostul internaţional a dezvăluit că, în acest sezon, când a întâlnit AZ Alkmaar (Olanda) în Conference League, componenţii acestei grupări i-au făcut o mărturisire şocantă. Concret, olandezii au crezut că în România vor fi în pericol, vor fi jefuiţi pe stradă şi, abia după ce au petrecut câteva zile la Cluj, au realizat cât de mult au greşit în privinţa României.

Ce a povestit Dan Petrescu?

*Cei la Alkmaar, când au venit la hotel, spuneau că le era frică să vină în România. După ce au stat trei zile în România, toţi sunt dornici să se întoarcă în România, cu cea mai mare plăcere. Au crezut că vin aici şi vor fi atacaţi, li se va fura ceva. Le-a plăcut Clujul şi le-au plăcut şi oamenii. Foarte mulţi străini care vin aici sunt surprinşi în bine. România primeşte oamenii străini cu căldură. Sigur, oamenii care vin în România, îşi schimbă părerea în bine.

*România e ţara unde m-am născut, am crescut, am învăţat să joc fotbal, ţara unde tatăl meu şi mama mea m-au educat foarte bine. Prima oară când m-am simţit extraordinar a fost în meciul echipei naţionale la Sibiu, cu Italia. Când mi-a cântat imnul, a fost un moment extraordinar pentru mine. Eram un jucător tânăr, nu mă aşteptam să ajung la echipa naţională atât de repede. Când îmi cânta imnul şi când marcam nişte goluri decisive chiar eram foarte mândru, să văd toată ţara ieşind pe străzi.

*Sunt foarte multe amintiri, pentru că am avut şansa să joc la Campionate Mondiale şi Europene. Cele mai speciale momente sunt cu Anglia, la Campionatul Mondial din 1998, şi în America, în 1994, când am marcat de două ori golurile victoriei.

*De 96 de ori am fost foarte mândru şi mi se făcea pielea de găină, atunci când cânta imnul. Am fost în Italia, Anglia, în Golf (n.r. - Golful Persic), în Rusia, Polonia, nu toată lumea aceeaşi părere. Foarte mulţi cred că, dacă vin în România, nu se regăsesc.

*E clar că oraşul favorit este Clujul. Mă simt ca acasă aici şi sper să trăiesc aici până la final.

VEZI CE A POVESTIT DAN PETRESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite