România şi Anglia, huiduite copios: Momentul care a enervat publicul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu

Amicalul găzduit de Middlesbrough, de stadionul „Riverside“, a fost precedat de un moment extrem de controversat, care a provocat furia englezilor aflaţi în tribune.

România a devenit sparring-partner pentru naţionala Angliei, înainte de debutul echipei conduse de Gareth Southgate la Europeanul din această vară. 

Doar că amicalul din această seară, de pe „Riverside“, a fost marcat de un moment care, probabil, va stârni ceva reacţii şi după meci. Concret, aşa cum se obişnuieşte de un la meciurile naţionalei Angliei de pe teren propriu, jucătorii au îngenuncheat, în semn de solidaritate pentru mişcarea „Black Lives Matter“. Din cele două tabere, toţi fotbaliştii aflaţi în primul „11“ s-au conformat, mai puţin Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu, care au rămas în picioare, după cum se poate vedea mai jos, în captura furnizată de gsp.ro. Potrivit sursei citate, acest moment a enervat publicul prezent pe stadion - la meci asistă 7.000 de spectatori. Motivul? Fanii Angliei au dezaprobat, în ultimul an, astfel de gesturi, considerându-le exagerate şi nejustificate.

Scandalul a luat o amploare atât de mare, încât, la un moment dat, a fost comentat şi de selecţionerul Angliei, Gareth Southgate. Acesta a insistat că, în ciuda reacţiei fanilor, naţionala va continua să facă un gest pentru susţinerea mişcării Black Lives Matter: „Jucătorii noştri trebuie să ştie că suntem uniţi în acest demers, suntem total dedicaţi. Suntem hotărâţi să îngenunchem şi la Euro! Ignorăm orice reacţie adversă“.

Selecţionerul Mirel Rădoi a mizat pe următoarea formulă de start, la Middlesbrough: Niţă - Sorescu, Nedelcearu, Chiricheş, Camora - Stanciu, R. Marin, Cicăldău - Ivan, Alibec, Păun.

CITEŞTE ŞI:

AUR desfiinţează gestul „Black Lives Matter“: „O naţională în genunchi“. Postare virulentă pe Facebook

Gigi Becali, exploziv după episodul „Black Lives Matter“: Cum a catalogat gestul jucătorilor

Episodul „Black Lives Matter“, lămurit de Rădoi: Ce s-a petrecut înaintea amicalului cu Anglia

Stanciu a explicat motivul deciziei de a nu îngenunchea pentru mişcarea „Black Lives Matter“: „Mi se pare normal“

Presa britanică a analizat cel mai controversat moment din Anglia - România: Apar reacţii şi din ţară

Captura
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite