România - Grecia / Fernando Santos: „Vom apăra cu dinţii avantajul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Santos, antrenor Grecia FOTO Reuters
Fernando Santos, antrenor Grecia FOTO Reuters

Antrenorul portughez  al Greciei mizează pe o apărare de fier, speră într-un gol al echipei sale pentru a linişti apele şi nu se gândeşte la lovituri de departajare. Meciul România - Grecia e vineri, ora 21.00, Antena 1.

Grecia e o echipă renumită pentru apărarea ei, însă nu este nici o forţă de speriat a Bătrânului Continent.

În ultima deplasare mai grea, elenii au pierdut cu 3-1 pe terneul Bosniei, în martie 2013, scor care ar împinge meciul de azi în prelungiri. Dacă Piţurcă a exersat chiar şi loviturile de departajare, Fernando Santos a afirmat ieri că nici nu vrea să se gândească la un astfel de scenariu. „Nu am bătut penaltyuri pentru că nu cred că se va ajunge acolo. Vom apăra cu dinţii rezultatul din tur, e normal să apărăm avantajul. Asta nu înseamnă că ne vom aşeza cu toţii în apărare. Vom încerca să ţinem cât mai mult de minge şi să înscriem, ceea ce ar rezolva soarta calificării”, a declarat lusitanul.

Santos a mai fost la Bucureşti în 2007, pe vremea când o antrena pe Benfica, şi a trecut la pas de Dinamo în şaisprezecimile Cupei UEFA, câştigând ambele meciuri. „Sunt convins că românii vor ataca cu toată forţa şi că vor avea în spate un public numeros. Echipa mea e una experimentată şi sunt convins că va rezista şi că-şi va păstra calmul”, a mai spus Santos .
Grecii s-au antrenat pe „Arena Naţională” fără căpitanul echipei la meciul de la Pireu, Kostas Katsouranis. Acesta a venit totuşi în delegaţia elenă, pentru suport moral. „Ţelul nostru este să câştigăm din nou. Ne aşteptăm ca românii să pună presiune chiar din start, să încerce să marcheze şi mai au şi sprijinul fanilor. Îi respectăm, dar nu ne temem", a declarat Katsouranis. Locul său în echipă ar putea fi luat de Panagiotis Kone, jucătorul Bolognei, suspendat pentru meciul-tur, sau de veteranul Karagounis.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite