România goneşte fanii la Euro: francezii nu reuşesc să umple stadioanele la meciurile tricolorilor de la turneul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filip

30 din cele 36 de partide din faza grupelor sunt sold-out. Naţionala pregătită de Iordănescu şi cea a Islandei sunt singurele care mai au câte două partide la care se mai găsesc bilete.

România s-a calificat la Euro 2016 având cea mai bună defensivă din preliminarii. Din păcate, tricolorii sunt percepuţi de suporterul neutru ca o echipă neatractivă.

Asta pentru că, alături de Ţara Galilor şi Portugalia, România a avut a doua cea mai slabă ofensivă din campania de calificare, punctând de doar 11 ori. Dintre naţionalele care s-au calificat direct la Euro 2016, doar Albania a avut un atac mai slab, cu zece goluri. Dacă în cazul Ţării Galilor şi a Portugaliei, fanii se pot consola că, mergând la meciurile lor, se pot delecta cu prestaţiile unor vedete precum Bale şi Cristiano Ronaldo, în schimb, în privinţa României nu există acest argument.

Iar această situaţie se reflectă în vânzarea biletelor pentru partidele pe care tricolorii le vor disputa la turneul final. Cu zece zile înainte de startul competiţiei, portalul vânzării tichetelor indică faptul că 30 din cele 36 de jocuri din faza grupelor sunt sold-out. Mai sunt locuri disponibile la:

*10 iunie (Saint-Denis): Franţa – România

*15 iunie (Lille): Rusia – Slovacia

*16 iunie (Lyon): Ucraina – Irlanda de Nord

*18 iunie (Marsilia): Islanda – Ungaria

*19 iunie (Lyon): România – Albania

*22 iunie (Saint-Denis): Islanda – Austria

După cum se poate vedea mai sus, România şi Islanda sunt cele mai necomerciale echipe ale turneului final, ele nereuşind să umple stadioanele la două din cele trei partide pe care le vor disputa la turneul final.

Iar această contraperformanţă e cu atât mai neplăcută pentru tricolori, cu cât ei vor juca şi în meciul de deschidere, cel cu Franţa. Ce-i drept, la această confruntare se mai găsesc doar cele mai scumpe bilete (445 şi 595 de euro) pe care mulţi oameni nu şi le permit. În schimb, la jocul cu Albania, sunt disponibile tichete la mai toate categoriile (80, 105, 110 şi 145 de euro).

„România dă maximum un gol“

Începând din 2015, tricolorii au avut 15 meciuri în care în doar patru rânduri au înscris mai mult de un gol. Vorbim despre confruntările cu Moldova (2-1), Insulele Feroe (3-0), Italia (2-2) şi Ucraina (3-4). Din cauza acestui bilanţ, România a dobândit imaginea unei echipe neatractive în ochii publicului neutru. Iar o declaraţie dată de rapidistul Patrick N’Koi, înainte de amicalul România – Congo (1-1), întăreşte această teorie: „Scorul va fi 1-2, 1-3, cred...Spun 1 la România, pentru că România întotdeauna înscrie maximum un gol“.

 
Teroriştii vor să atace Marsilia

Un raport al poliţiei germane a indicat, săptămâna trecută, că meciurile de deschidere şi finala Campionatului European se află pe lista teroriştilor. Acum, publicaţia „The Sun“ a venit cu o altă informaţie alarmantă. Potrivit jurnaliştilor britanici, date extrase din laptop-ul lui Salah Abdeslam, teroristul implicat în atentatele din Belgia, arată că Statul Islamic pune la cale un atac, la Marsilia, la 11 iunie, cu ocazia meciului Anglia – Rusia. „Din cauza faptului că au participat în bombardamentul ţintelor ISIS din Siria, Anglia şi Rusia sunt vizate de această grupare pentru atentate teroriste“, a explicat o sursă anonimă pentru „The Sun“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite