România, ghinionistă, dar încrezătoare în viitor: De ce se teme selecţionerul înaintea debutului în Liga Naţiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Maxim (S) Nicolae Stanciu (C) şi Mihai Pintilii sunt obosiţi după partida pierdută contra Ucrainei pe stadionul Grande Torino  din Torino Italia FOTO AFP

Cosmin Contra a analizat grupa din care fac parte tricolorii şi a atras atenţia asupra unui aspect care va dezavantaja prima reprezentativă.

România se va duela cu Serbia, Muntenegru şi Lituania. Serbia e calificată la Mondialul din 2018 şi şefii FRF au spus că vor să o evite, înaintea tragerii la sorţi de la Lausanne. 

Muntenegru a fost în grupa de calificare a României pentru CM 2018. Tricolorii au remizat cu Jovetici şi compania, 1-1 la Cluj, meci în care Stanciu a ratat un penalty la ultima fază, şi au pierdut în deplasare, la Podgorica, scor 0-1. 

Lituania e cea mai accesibilă adversară a tricolorilor, având o singură victorie împotriva României, 3-0 la Cluj, în preliminariile Mondialului din 2010. În rest, lituanienii au pierdut şapte partide împotriva României.

Meciurile Ligii Naţiunilor se vor disputa tur-retur, în septembrie, octombrie şi noiembrie 2018, iar câştigătoarea grupei va promova în seria superioară la ediţia viitoare. Ocupanta ultimei poziţii va retrograda în Seria D. De asemenea, în funcţie de ce va face în această competiţie, România va afla dacă va fi plasată în urna a treia sau a patra la tragerea la sorţi  pentru preliminariile Euro 2020 (2 decembrie 2018).

„E clar că favorită e Serbia. Apoi, am picat iar cu Muntenegru, am demonstrat la Cluj că putem să-i batem. Lituania e periculoasă, dar am avut rezultate cu ei. E o grupă puternică, foarte grea, dar cu încredere putem să o câştigăm. Avem un handicap că primul meci acasă îl jucăm fără spectatori, aşteptăm ţintarul de la UEFA, dar avem timp să ne pregătim, trebuie să fim puternici şi sper ca jucătorii români din străinătate să înceapă să joace şi să vină cu încredere la naţională“, a declarat selecţionerul Cosmin Contra pentru Pro TV.

Până la debutul în Liga Naţiunilor, România şi-a stabilit două meciuri amicale pentru luna martie: cu Israel (24 martie) şi cu Suedia (27 martie).

Grupele Ligii Naţiunilor

Seria A

Grupa 1: Germania, Franţa, Olanda

Grupa 2: Belgia, Elveţia, Islanda

Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia

Grupa 4: Spania, Anglia, Croaţia

Seria B

Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia

Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia

Grupa 3: Austria, Bosnia, Irlanda de Nord

Grupa 4: Ţara Galilor, Irlanda, Danemarca

Seria C

Grupa 1: Scoţia, Albania, Israel

Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia

Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru

Grupa 4: România, Serbia, Muntenegru, Lituania

Seria D

Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra

Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino

Grupa 3: Azerbaidjan, Insulele Feroe, Malta, Kosovo 

Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite