România, ghinionistă: Grupă infernală pentru fete la Europeanul de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un Mondial dezamăgitor, în 2019, în care Neagu şi colegele ei s-au clasat abia pe locul 12, după o serie de partide dezolante, acum urmează o altă întrecere de mare anvergură pentru jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea.

Ca de obicei, decembrie va fi luna handbalului feminin în România, iar în acest an, tricolorele nici nu mai au timp de încălzire, aşa cum s-a întâmplat, în 2019, la Mondialul japonez.

Dacă în Asia, fetele au debutat cu un eşec usturător, cu Spania (16-31), după care şi-au mai reglat jocul cu nişte echipe fără pretenţii, Senegal şi Kazahstan, de această dată, la Campionatul European, fetele nu vor avea niciun meci uşor în faza grupelor! Iar asta pentru că tragerea la sorţi de astăzi, de la Viena (Austria), le-a plasat într-o serie infernală.

Grupa D

România

Norvegia

Germania

Polonia

Primele trei clasate vor obţine calificarea în Main Round. România va înfrunta Norvegia, una dintre gazde, la Trondheim.

Restul oraşelor-gazde ale întrecerii sunt: Herning, Frederikshavn din Danemarca, respectiv Stavanger, şi Oslo din Norvegia.

Campionatul European de handbal feminin se va desfăşura, între 3-20 decembrie, şi va fi găzduit de Danemarca şi Norvegia. Iată toate grupele întrecerii, după tragerea la sorţi de astăzi:

Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia 

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia 

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia 

Grupa D: România, Norvegia, Germania, Polonia

La ultima ediţie a Campionatului European de handbal feminin, în 2018, în Franţa, România a făcut un turneu excelent, clasându-se pe locul 4. Cea mai bună performanţă a fetelor la o competiţie continentală a fost obţinută în 2010, locul 3, când Campionatul European s-a jucat tot în Danemarca şi Norvegia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite