România, gata de luptă. Naţionala lui Piţurcă va înfrunta infernul din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va disputa vineri seară meciul cu Turcia. FOTO Mediafax
România va disputa vineri seară meciul cu Turcia. FOTO Mediafax

România va disputa vineri seară cel de-al treilea meci din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2014, împotriva Turciei.

Reprezentativa României o va înfrunta pe cea a Turciei vineri seară, în cadrul Grupei B a calificărilor. Situată pe primul loc în clasament şi cu maximum de puncte după primele două etape, România speră la un egal în seara această. 

Turcii dau asigurări ca partida va fi una extrem de grea, mai ales prin prisma presiunii publicului. 50.000 de oameni vor fi prezenţi la partida de pe „Sukru Saracoglu“, dintre care 3.000 de români care s-au arătat interesaţi să facă deplasarea.

Şedinţa de antrenament de joi a dat emoţii staff-ului, după ce Dorin Goian a acuzat o problemă musculară şi a primit îngrijiri medicale. De asemenea, Chiricheş şi Marica au rămas la pământ minute bune după un contact dur. Pe de altă parte, Gabi Tamaş s-a antrenat normal şi a rezistat întreg antrenamentul.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, recunoaşte că Turcia porneşte cu prima şansă în partida de vineri seară, însă speră ca echipa sa să compenseze printr-o stare de spirit excelentă. Acesta ia în calcul şi o eventuală înfrângere, precizând că România nu va pierde calificarea, doar că presiunea se va muta asupra confruntării cu Olanda. Printre atuurile adversarilor, Piţurcă menţionează forţa grupului, însă atrage atenţia în mod special asupra lui Arda Turan, legitimat la Atletico Madrid. Turan a făcut parte din echipa care a cucerit trofeul Ligii Europa, la Bucureşti, împotriva lui Athletic Bilabao.

Meciul Turcia - România este programat vineri seară, începând cu ora 20.30. Celelalte partide ale serii sunt Estonia - Ungaria şi Olanda - Andorra.

Clasament Grupa B

  • România 6p
  • Olanda 6p
  • Ungaria 3p
  • Turcia 3p
  • Estonia 0p
  • Andorra 0p

Echipa probabilă: Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, Goian, Raţ - Bourceanu, C. Lazăr - Torje, Cociş, Mutu - B. Stancu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite