România a găsit slăbiciunile Norvegiei: Cifrele ne spun cum pot fi învinşi nordicii pe „Arena Naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puscas

România – Norvegia e primul meci dintr-o serie de trei partide de foc pentru elevii lui Cosmin Contra! Doar că întâlnirea din această seară poate fi considerată chiar cea mai importantă din ce a rămas de disputat în aceste preliminarii.

Asta deoarece, un eventual pas greşit, diseară, va pune capăt, în mare, speranţelor de calificare la Euro 2020, făcând cam inutile următoarele două meciuri cu Suedia (15 noiembrie) şi cu Spania (18 noiembrie). 

De aceea, inclusiv site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a căutat să încurajeze naţionala prin publicarea unor statistici care au evidenţiat slăbiciunile adversarei din această seară. Mai jos, aveţi materialul publicat pe frf.ro.

„Răbdare, cad în repriza secundă“

După remiza obţinută cu Spania, norvegienii vin la Bucureşti pentru un meci de totul sau nimic, aşa cum îl considerăm şi noi. Au impresionat prin joc în ultima vreme şi se configurează ca o reprezentativă de temut. Cu toate acestea, iată trei secrete pe care le putem specula pentru victoria care să ne ducă mai aproape de Euro 2020:

*Marcăm primii şi nu revin. În partidele oficiale disputate în deplasare în ultimii 3 ani, Norvegia a suferit 6 înfrângeri. De fiecare dată, adversarul a deschis scorul. Nordicii nu au capacitatea de a reveni în partidă în astfel de situaţii, au punctat doar cu Spania la 0-1 (1-2 final) şi cu Cehia la 0-2 (1-2 final). În rest, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Germania şi Bulgaria au câştigat.

*Răbdare, cad în repriza secundă. Norvegia a primit 9 goluri în această campanie, iar 8 dintre acestea au venit după pauză. Doar Spania a reuşit, pe teren propriu, un gol în prima repriză. În rest, toate celelalte echipe, inclusiv România la Oslo, au punctat spre final. Mai mult decât atât, 6 din 9 goluri au fost înscrise în ultimele 20 de minute!

*Viteza şi tehnica bat înălţimea. Vom avea în faţă un lot în care nu mai puţin de 9 jucători au peste 1,85 m înălţime! Fie că e vorba de fundaşi centrali (Ajer, Hovland, Rosted), mijlocaşi (Saelness, Henriksen, Berge) sau vârfuri de atac (Johnsen, Sorloth)! Pe de o parte un avantaj, statura se poate întoarce împotriva nordicilor cu tehnică şi viteză aplicate eficient în faza ofensivă.

Am analizat România, nu sunt multe lucruri de schimbat pentru noi faţă de partida cu Spania. Ne dorim să câştigăm la Bucureşti. România are o echipă formată din fotbalişti foarte buni şi tehnici. Lars Lagerback selecţioner Norvegia   Din meciul tur trebuie să învăţăm că o partidă are 90 de minute. La Oslo, am fost dezamăgiţi că am obţinut doar o remiză, deşi am condus cu 2-0.  Stefan Johansen căpitan Norvegia  

Clasament Grupa F


1. Spania                7    6    1    0    18-4    19
2. Suedia                7    4    2    1    17-8    14

3. România             7    4    1    2    16-7    13

4. Norvegia             7    2    4    1    12-9    10
5. Malta                   7    1    0    6    2-17    3
6. Insulele Feroe     7    0    0    7    3-23    0
 

Programul meciurilor rămase de disputat

Astăzi: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (toate de la ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (toate de la ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (toate de la ora 21:45)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite