România a pierdut dramatic finala Campionatului European de tenis de masă. Ne-a bătut o Germanie reprezentată de chinezoaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a condus cu 1-0 la general, România a ratat cucerirea medaliei de aur la Campionatul European de tenis de masă, fiind învinsă de două jucătoare chinezoaice, naturalizate nemţoaice. România devine a treia oară consecutiv vicecampioană europeană.

După succesele facile din sferturi şi semifinale cu Ungaria, respectiv Rusia, finala a fost mult mai dificilă. Pe foaia de joc, România a dat piept cu Germania, însă, în fapt, tricolorele s-au confruntat cu China, ţinând cont că punctele victoriei au fost aduse pentru nemţoaice de jucătoare asiatice. Şi dacă adăugăm că până şi antrenorul Germaniei este un chinez, ne întrebăm dacă naturalizarea este o practică fair-play în sport.

Revenind la desfăşurarea meciului, România a început excelent finala, Dana Dodean câştigând prima întâlnire, aceea în care pentru Germania a evoluat o nemţoaică veritabilă. În meciul al doilea, adversarii noştri au aruncat în luptă artileria grea, ceea ce a însemnat începutul sfârşitului pentru tricolore. Mai întâi, Eliza Samara le-a dat speranţe românilor, ratând chiar o minge de meci cu Shan, dar asiatica a întors partida, egalând situaţia la general.

A urmat duelul mezinei Bernadette Szocs cu Han, o altă chinezoaică naturalizată. Diferenţa de vârstă dintre cele două nu s-a simţit la masa de joc până în setul 5, atunci când Han a avut nervii mai tari şi a închis meciul. S-a făcut 2-1 pentru Germania, dar nimic nu era pierdut.

A revenit la masă Dana Dodean, care a simţit pe propria piele de ce sunt în stare chinezoaicele Germaniei. Deşi a condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi, Dodean şi-a pierdut luciditatea de fiecare dată şi i-a oferit posibilitatea adversarei să se impună în cinci seturi. 

S-a terminat 3-1 pentru Germania, un rezultat mult prea dur faţă de modul cum au decurs ostilităţile la masa de joc. România trebuie să se mulţumească, astfel, cu argintul. Aceasta a fost a treia finală consecutivă de Campionat European pierdut de fetele noastre, după cele din 2010 şi 2011, împotriva Olandei.

Dana Dodean - Silbereisen 3-1 

Eliza Samara - Shan Xiaona 2-3

Bernadette Szocs - Han Ying 2-3

Dana Dodean Shan Xiaona 2-3

Bronzul s-a transformat în argint: România s-a calificat în finală la Campionatul European de tenis de masă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite