România „fierbe“: Obiectiv fantastic pentru naţionala de tineret. Echipa lui Rădoi îşi află, diseară, adversarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Calificată la Euro 2019 (16-30 iunie, Italia şi San Marino), România U-19 şi-a propus să scrie istorie prin participarea la turneul final.

România U-19 va fi în ultima urnă, a treia, la tragerea la sorţi din această seară (ora 19.00) în urma căreia îşi va afla adversarele de la Euro 2019. 

Vor fi trei grupe de câte patru echipe şi în semifinale vor merge ocupantele primului loc şi cel mai bun loc 2. Naţionalele care vor ajunge în careul de aşi vor obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Acesta va fi şi obiectivul României, după cum a dezvăluit la Digi Sport Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice FRF.

„E pentru prima oară când putem să visăm la o clasare mai bună la Campionatul European de tineret şi în acest fel să nu mai părem ruda săracă a olimpismului. Pentru că de 54 de ani fotbalul românesc n-a mai fost la Jocurile Olimpice. Aveam 10 ani când a avut loc acea ediţie, dar am avut onoarea de a fi antrenat de unii dintre cei care au jucat atunci, precum Gică Constantin, Ienei, Pârcălab şi aşa mai departe. Ne bucurăm pentru ceea ce au reuşit ei atunci, pentru că un loc 5 la Jocurile Olimpice în ziua de azi mi se pare o chestie aproape imposibilă“, a spus Stoichiţă.

De-a lungul istoriei, România a ajuns de trei ori cu fotbalul la Jocurile Olimpice: în 1924, în 1952 şi în 1964.

Urnele tragerii la sorţi pentru Euro 2019

Urna 1: Italia, Germania, Anglia.

Urna 2: Spania, Danemarca, Franţa.

Urna 3: Serbia, Croaţia, Belgia, Austria, Polonia, România

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite