România „fierbe“: de ce lotul convocat de Daum naşte mari controverse şi care sunt surprizele pregătite de neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christoph Daum. FOTO: David Muntean
Christoph Daum. FOTO: David Muntean

Mai sunt 18 zile până la meciul cu Polonia, al patrulea din preliminariile Mondialului din 2018, însă „meciul“ lui Daum cu contestatarii săi a început deja.

Lotul lărgit, de 29 de fotbalişti, anunţat de selecţionerul României include mai multe surprize şi, cu siguranţă, va închide gura lui Gheorghe Hagi pentru o perioadă. 

„Regele“ a tot acuzat că Federaţia Română de Fotbal (FRF) are ceva cu el şi că selecţionerii loturilor naţionale au fost „sfătuiţi“ să ia mai puţini jucători de la Viitorul. Dacă s-a întâmplat aşa ceva, înseamnă că n-a aflat şi Daum de „indicaţia“ venită de sus. Asta deoarece, în lotul lărgit pentru partida cu Polonia (11 noiembrie, ora 21.45), Viitorul are cei mai mulţi oameni, adică patru. La precedenta acţiune, cea pentru „dubla“ cu Armenia şi Kazahstan, Viitorul a avut doi oameni în lot: Romario Benzar şi Răzvan Marin. Prin comparaţie, în acest moment, campioana Astra şi vicecampioana Steaua au câte trei fotbalişti în lotul lărgit pentru al patrulea meci din preliminariile Mondialului din 2018.

Keşeru marchează degeaba la bulgari

La capitolul surprize, pot fi trecute convocările lui Valentin Cojocaru (Crotone), Bogdan Ţâru (Viitorul), Dragoş Nedelcu (Viitorul), Andrei Ivan (CS U Craiova) şi Gicu Grozav (Terek Grozny).

Chemarea portarului de la Crotone, fără niciun minut la ultima clasată din Serie A, în detrimentul lui Florin Niţă, titular la Steaua, va naşte mari controverse. Apoi, faptul că Nedelcu (19 ani) a fost inclus pe listă, însă Tamaş nu, arată că Daum nu vrea să aibă de a face cu un fotbalist care a călcat de mai multe ori pe bec, chiar dacă Tamaş are mare experienţă.

Torje rămâne afară

O altă alegere surprinzătoare vizează compartimentul ofensiv. Aici, Keşeru a fost sărit din schemă, chiar dacă atacantul a marcat două goluri în weekend şi a ajuns la opt reuşite pentru Ludogoreţ în acest sezon. În schimb, Daum merge pe mâna lui Florin Andone, fără gol marcat din luna mai. 

Neamţul îl readuce pe Gicu Grozav în circuitul naţionalei după doi ani, convocarea venind la câteva ore după ce Grozav a înscris al treilea său gol stagional pentru Terek. Coleg cu Grozav în Rusia, Torje, a fost ignorat, din nou, iar asta pentru că joacă foarte puţin la Terek, acolo unde a rămas pe bancă şi în etapa de weekend.

În fine, Stanciu e în lot chiar dacă, ieri, a avut o altă prestaţie slabă la Anderlecht, învinsă de Club Brugge cu 2-1. Mijlocaşul român a fost titular, însă a ieşit după 62 de minute fiind prima schimbare făcută de antrenorul Rene Weiler.

Lotul lărgit pentru meciul cu Polonia

Portari: Tătăruşanu (Fiorentina), Pantilimon (Watford), Silviu Lung jr (Astra), Cojocaru (Crotone)

Fundaşi: Săpunaru (Astra), Benzar (Viitorul), Chiricheş (Napoli), Ţâru (Viitorul), Moţi (Ludogoreţ), Grigore (Al-Sailiya), Toşca (Steaua), Filip (Dinamo), Enache (Steaua), Latovlevici (Karabükspor)

Mijlocaşi: Bicfalvi (Tom Tomsk), Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Nedelcu (Viitorul), R. Marin (Viitorul), Stanciu (Anderlecht), Maxim (Stuttgart), Chipciu (Anderlecht), Ad. Popa (Steaua), Prepeliţă (FC Rostov)

Atacanţi: Stancu (Genclerbirligi), Ivan (CS U Craiova), Fl. Andone (Deportivo La Coruña), Grozav (Terek Grozny), Alibec (Astra), Rotariu (Dinamo)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite