România „fierbe“, diseară, alături de CFR: Campioana joacă un meci crucial cu Lazio. Calculele calificării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, antrenor CFR
Dan Petrescu, antrenor CFR

Fotbalul românesc n-a mai avut o echipă în 16-imile Ligii Europa din 2018, de când FCSB a fost eliminată în această fază de Lazio cu scorul general de 2-5.

Paradoxal, tocmai în detrimentul lazialilor putem avea acum o altă formaţie în primăvara europeană! 

Concret, în acest moment, cu două etape înainte de final, CFR ocupă locul 2 în grupa E, calificant în 16-imile competiţiei. Trupa pregătită de Dan Petrescu are 6 puncte peste Lazio, grupare cu care se bate pentru rămânerea în Europa, în condiţiile în care Rennes e deja eliminată, iar Celtic, cu 10 puncte, şi-a asigurat prezenţa în următoarea fază.

Dacă CFR va obţine un punct în următoarele două runde, în deplasare cu Lazio (diseară) sau acasă cu Celtic (12 decembrie), atunci campioana României e calificată în 16-imile Ligii Europa! Inclusiv dacă va pierde ultimele două meciuri, CFR poate obţine calificare. Condiţia? Pe „Olimpico“, în meciul cu Lazio, CFR, chiar dacă va părăsi terenul învinsă, să păstreze avantajul rezultatelor directe. În Gruia, CFR a învins Lazio cu 2-1. Astfel, dacă, spre exemplu, va pierde cu 3-2 în Italia, CFR va avea avantajul rezultatelor directe şi se va califica în 16-imi, la egalitate de puncte cu Lazio. 

„Nu ne aşteptam niciodată ca, după patru meciuri, să avem 9 puncte şi e clar că acum trebuie să ne dorim calificarea, nu mai putem să ne ascundem. Avem nevoie matematic de un punct. Va fi extraordinar de greu cu Lazio, dar sper să facem un meci extraordinar, fantastic, şi să reuşim să scoatem măcar un punct pe Olimpico“, a spus antrenorul Dan Petrescu.

Grupa E, astăzi

Lazio – CFR Cluj 22.00

Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookPlus

Celtic – Rennes 22.00

Digi Sport 2, LookSport 3

Clasament

1. Celtic 4 3 1 0 7-3 10

2. CFR Cluj 4 3 0 1 4-3 9

3. Lazio 4 1 0 3 5-7 3

4. Rennes 4 0 1 3 2-5 1

Ultima etapă (12 decembrie): Rennes – Lazio şi CFR Cluj – Celtic (ambele partide de la ora 19.55)

Primele două clasate ajung în 16-imi

CITEŞTE ŞI:

Emil Grădinescu, derapaj îngrozitor la Telekom Sport: ce a zis după victoria CFR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite