România, făcută de râs pentru 2.000 de euro: cine sunt vinovaţii pentru că lotul de polo a plecat fără echipament din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala de senioare, desfiinţată între timp, a fost îmbrăcată de fostul oficial FRP, Sorin Moldovan
Naţionala de senioare, desfiinţată între timp, a fost îmbrăcată de fostul oficial FRP, Sorin Moldovan

Dacă v-aţi imaginat că în România anului 2015 se doreşte dezvoltarea anumitor sporturi, atunci v-aţi înşelat. Se doreşte, de fapt, distrugerea lor.

Cazul naţionalei U-17 de polo feminin care a participat la un turneu de pregătire, la Istanbul, fără să aibă echipament e doar un alt mod prin care Federaţia Română de Polo a sabotat această echipă. Aceasta e concluzia discuţiilor pe care „Adevărul“ le-a purtat cu mai mulţi oameni implicaţi în fenomen, unii dintre ei foşti angajaţi ai federaţiei.

„Şi-a adus oamenii de la Dinamo“

La 12 decembrie, la şefia FRP a fost ales Liviu Răducanu (60 de ani). Fost jucător, căpitan şi antrenor la Dinamo, Răducanu l-a înlocuit pe Anatol Grinţescu. Acesta a decedat la 2 iunie, la vârsta de 74 de ani, după ce a condus federaţia din 2008. 

Gabriela Popescu, mama uneia dintre fete care face parte din lotul U-17, ne-a scris pe adevarul.ro despre noul şef de la FRP: „Ce a făcut Răducanu de când e preşedinte? A dat afară pe toţi şi a numit în toate comisiile numai de la Clubul Dinamo pe obligaţii, prietenii şi aranjamente“.

Printre cei concediaţi de Răducanu se află şi Cristi Iordache, cel care de la 1 februarie a fost eliberat din funcţia de secretar general. „Ce s-a întâmplat cu naţionala U-17 în Turcia nu e nepăsare, ci un mod prin care se doreşte stoparea dezvoltării polo-ului feminin în România. Probabil, consumă bani şi, de aceea, cei de la federaţie sunt deranjaţi. Dacă în Turcia, în loc de un turneu amical, ar fi fost unul oficial, România nici n-ar fi primit dreptul de a participa fără un rând de echipament uniform“, ne-a declarat Iordache. 

Acesta a subliniat şi o altă anomalie existentă la naţionala U-17: „E inadmisibil că lotul n-are nici măcar o femeie în staff. Vorbim despre nişte fete cu probleme specifice vârstei lor şi ele nu pot să vorbească numai cu Vlad Hagiu şi cu Zoltan Orban, antrenorii lotului. Trebuie să fie şi o femeie acolo“.

Au desfiinţat naţionala de senioare

Sorin Moldovan e un alt om care a părăsit FRP după venirea lui Liviu Răducanu. „Până anul trecut, am fost şeful Comisiei de Competiţii pentru polo feminin. Am venit cu proiectul pentru Campionatul Naţional de junioare. După ce a venit noua conducere la federaţie, mi-am dat demisia. La Federaţia Română de Polo conduc acum nişte oameni care n-au nimic în comun cu acest sport“, şi-a început discursul Moldovan. Acesta deţine un club privat de polo la Târgu-Mureş, CS Torpi, campioană la junioare în România doi ani la rând. 

„Ştiţi cât costă un rând de echipament de polo? 2.000 de euro. Echipamentul cu care CS Torpi a participat în Liga Campionilor atât a costat. Şi pentru suma asta ne-am făcut de râs în Turcia, trimiţând naţionala acolo fără echipament“, a continuat fostul oficial FRP.

Moldovan a explicat că în România se doreşte desfiinţarea naţionalelor de polo feminin: „De când a venit noua conducere la federaţie, au tăiat totul. Mai întâi, au desfiinţat naţionala de senioare. Au zis că sunt nişte fete limitate, fără viitor. Urmează naţionala de junioare“.

Şi, totuşi, care e miza acestor mişcări? „E o căciulă de bani şi nu vor să dea nimic din ea pentru polo feminin. E păcat, mai ales că nici nu e un sport costisitor. De exemplu, am participat cu clubul meu, CS Torpi, în Liga Campionilor. Am fost o săptămână în Grecia, la Atena, iar totul, adică transport, cazare şi echipament m-a costat 10.000 de euro“, a adăugat Sorin Moldovan.

CITEŞTE ŞI:

*Hagiu, arătat cu degetul de federaţie pentru fiasco din Turcia: „A avut 30 de costume“. Cum a răspuns antrenorul

500.000 de euro e bugetul anual al Federaţiei Române de Polo din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.     O să merg la ministrul Sporturilor, Gabi Szabo, şi o să vorbesc cu ea despre ce se întâmplă la Federaţia Română de Polo. Sorin Moldovan fost oficial FRP  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite