România, exclusă de la o competiţie europeană de anvergură: De ce s-a ajuns aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Noua ediţie a campionatului intern, care va începe din acest weekend, nu va mai trimite nicio formaţie în Liga Europa.

*Sezonul regulat va avea 30 de etape, cu meciuri tur-retur între toate echipele. Ulterior, primele 6 vor merge în play-off, iar ultimele 10 vor evolua în play-out. Ca şi până acum, punctele vor fi înjumătăţite.

*În play-off, meciurile se vor juca în continuare tur-retur (10 etape), în timp ce în play-out se va apela la o manşă unică (9 etape). Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus, pe teren propriu.

*Vor retrograda direct ultimele două locuri din play-out (9 şi 10), iar locurile 7 şi 8 vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga I, în dublă manşă (tur-retur), cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga a doua.

*Primele două formaţii la finalul play-out-ului vor juca un meci direct, într-o singură manşă, pe terenul primei clasate. Învingătoarea va juca apoi un alt meci, tot într-o singură manşă, pe terenul ultimei formaţii de loc european din play-off. Cine câştigă această partidă va reprezenta România în Conference League.

*La finalul acestui campionat, formaţia care va lua titlul va merge în preliminariile Ligii Campionilor, ca până acum. În schimb, din cauza coeficientului (România e pe locul 28, în acest clasament) nu vom mai avea echipe în Liga Europa (rezervată primelor 14 ţări, după coeficient). Vom fi reprezentaţi de trei cluburi în Conference League, noua competiţie înfiinţată de UEFA.

Liga I, etapa I

Vineri

FC Argeş - Botoşani 18.15

Sâmbătă

Viitorul - UTA 15.30

Sepsi - CS U Craiova 18.00

Astra - FCSB 21.00

Duminică

Poli Iaşi - Chindia 16.00

Clinceni - CFR Cluj 18.00

Luni

Voluntari - Gaz Metan 18.00

Dinamo - Hermannstadt 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite