România, depăşită şi de Bulgaria: Până şi vecinii de sud au luat o decizie care îi sperie pe ai noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul bulgar, Boiko Borisov, a aprobat reluarea activităţilor fotbalistice
Premierul bulgar, Boiko Borisov, a aprobat reluarea activităţilor fotbalistice

România e printre puţinele ţări din Europa în care, deocamdată, nu s-a luat nicio măsură privind relaxarea restricţiilor.

Oraşul Wuhan, locul din care a plecat coronavirusul, a avut o perioadă de carantină de 75 de zile. La 15 mai, după ce va transforma starea de urgenţă în starea de alertă, România va face un prim pas, timid, spre normalitate, după 61 de zile de carantină. Ceea ce ne arată că ne-a lipsit foarte puţin pentru a egala sau chiar a depăşi recordul chinezilor.

Până atunci, în jurul nostru, în toată Europa, măsurile de relaxare fie că au fost implementate deja, fie că urmează să fie implementate, înaintea României. Şi ele vizează şi sportul, unde la noi, deocamdată, ministrul Sporturilor a anuţat doar o serie de decizii care nu includ nicidecum şi reluarea competiţiilor, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Prin comparaţie, inclusiv Bulgaria trece mai repede decât România peste perioada de carantină. Oficialii sportului din această ţară tocmai au anunţat că echipele de fotbal îşi pot relua antrenamentele de săptămâna viitoare, urmând ca partidele din prima ligă din actualul sezon îngheţat să se joace după 5 iunie.

CITEŞTE ŞI:

Spania, ţara cu peste 26.000 de morţi, ia faţa României: Anunţul făcut privind revenirea la normal

Barcelona simte, din nou, gustul normalităţii: Premieră după 56 de zile negre

Danemarca face un anunţ care ne dă fiori: Bucureştiul poate pierde Euro 2020

1.856 de cazuri de coronavirus au fost până acum în Bulgaria, unde s-au înregistrat 84 de decese. Prin comparaţie, România are 14.499 de cazuri şi 891 de decese.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite