România, debut în forţă, la Wimbledon: Marius Copil şi-a asigurat un cec uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil

Singurul nostru reprezentant în calificările probei masculine - pe tabloul principal n-avem niciun jucător - şi-a început parcursul cu o victorie destul de valoroasă, atât sportiv, cât şi financiar.

Marius Copil (30 de ani, 222 ATP) n-a mai fost pe tabloul principal al unui Grand Slam din 2019! Mai precis, de la US Open, când a avansat până în turul II. De fapt, în acel sezon, Copil a prins tabloul principal, în toate cele patru competiţii majore. Din păcate, din 2020 a început declinul său.

În actuala stagiune, românul a pierdut în turul I al calificărilor, atât la Australian Open, cât şi la French Open. A spart însă gheaţa, astăzi, la Londra: 6-4, 6-3 cu Dimitar Kuzmanov (Bulgaria, 27 de ani, 244 ATP).

De acum, Copil mai are nevoie de două victorii pentru a prinde tabloul principal de la Wimbledon 2021. Iar următorul său adversar va fi Antoine Hoang (Franţa, 25 de ani, 156 ATP).

Pentru accederea în turul II al calificărilor, Copil şi-a asigurat un cec în valoare de 15.500 de lire sterline. O prezenţă în turul III valorează 25.500 de lire sterline, iar dacă va ajunge pe tabloul principal, românul va încasa suma de 48.000 de lire sterline.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite