România, ciuca bătăilor! Belodedici a explicat de ce am ajuns cu fotbalul juvenil la pământ: „Nu trebuie să ne supărăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Belodedici

Reprezentativele U-17 şi U-19 au ajuns, astăzi, în centrul atenţiei din cauza faptului că au luat două bătăi la scoruri demne de fotbal pe maidan.

România continuă să se facă de râs la nivelul fotbalului juvenil, acolo unde de pe vremea lui Mircea Sandu, tricolorii mici au fost „abonaţi“ la eşec.

Acum, România U-17 a fost zdrobită de Austria U-17 cu 5-1, iar România U-19 a cedat cu 0-5 cu Irlanda U-19! Într-un dialog cu prosport.ro, Miodrag Belodedici, care răspunde aceste naţionale în cadrul FRF, a încercat să explice de ce puştii români au fost surclasaţi, fără drept de apel, de adversarii lor.

Ce a spus Miodrag Belodedici?

*Nu trebuie să ne supărăm. Vor avea ocazia să se revanşeze la meciul următor. Dacă stăm să-i certăm, mai rău facem. Austriecii s-au dezvoltat foarte mult, nu mai joacă ce jucau pe vremea noastră. Au evoluat. Nordicii la fel. Ei, ca juniori, trebuie să muncească foarte mult pentru a deveni jucători buni.

*Problema este că dispar cluburi de renume. Peste tot văd că apar echipe private de fotbal. La mine, în Caraş-Severin, puteam să merg la Oraviţa, la Moldova Nouă, la Reşiţa. Acum nu ştiu unde ar mai putea să meargă un copil să joace fotbal. 

*Trebuie să avem meciuri puternice la juniori. Sunt echipe în Liga I care nu ştiu dacă au grupe foarte puternice la juniorii A, B sau C. Avem nevoie de cluburi de prestigiu. Echipele private sunt echipe private. Noi vrem performanţă, dar trebuie să muncim. Trebuie să muncim ca să ne comparăm cu austriecii. Acum nu trebuie să se gândească foarte mult la aceste eşecuri, au şansa să se revanşeze la meciul următor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite