România - Chile 3-2: zmei în amicale, impotenţi în meciurile oficiale. Victorie de senzaţie pentru tricolori la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu
Bogdan Stancu

Chiricheş şi compania au nişte rezultate excelente în partidele de verificare din ultima perioadă. După 2-2 cu Italia şi 0-0 cu Spania, a venit un succes spectaculos cu campioana Americii de Sud.

La ce a arătat România, la Cluj, în testul cu Chile, mulţi fani şi-ar dori să-i vadă pe tricolori doar în amicale! Ce-i drept, nici partida de pe „Cluj Arena“ n-a început bine pentru trupa lui Daum. Spre deosebire de meciurile oficiale însă, acest joc s-a încheiat spectaculos, cu o victorie rară, doar a doua în opt meciuri sub comanda selecţionerului neamţ.

Chile a pornit ca din tun şi a condus cu 2-0 după 18 minute. O lovitură liberă extraordinară a lui Stancu a readus România în joc, iar apoi eliminarea lui Medel (33) le-a dat aripi tricolorilor.

România a întors scorul şi s-a impus cu 3-2, dar succesul de la Cluj nu şterge impresia proastă lăsată până acum în preliminariile Mondialului din 2018, acolo unde şansele de calificare ale României sunt, în mare, compromise.

România: Pantilimon – Benzar (Ivan 46), Chiricheş, Toşca, Ganea (Ţîru 70) – Pintilii, Marin (Rotariu 46) – Hanca, Stanciu (Bicfalvi 86), Stancu (Băluţă 66) – Andone (Grozav 46)

CITEŞTE ŞI:

*Interviu tragicomic la TV: Daum, în război total cu presa din România. „Scrieţi numai minciuni! Sunteţi orbi“

*Bye bye Daum: selecţionerul României e ca şi plecat. Burleanu i-a dat lovitura decisivă

*Decenţa se numeşte Stanciu: ce a spus mijlocaşul României după victoria din amicalul cu Chile

VEZI GOLURILE MECIULUI

Filmul unui meci excelent

*S-a retras Sânmărteam de la naţională înainte de începutul meciului. Fiica lui a dat lovitura de start la indicaţiile tatălui ei.

*Daum, patru schimbări în primul „11“ faţă de meciul cu Polonia: Pantilimon, Ganea, Hanca şi Stanciu au început, Tătăruşanu, Latovlevici, Săpunaru şi Chipciu au ieşit.

*Min. 8 - Alexis Sanchez i-a dat balonul printre picioare lui Pintilii, mingea a ajuns la Vargars care a şutat violent de la marginea careleui, iar Pantilimon n-a văzut mingea decât în poartă. 

*Aproape imediat, Alexis Sanchez a fost aproape de 2-0 cu un lob din afara careului.

*Min. 12 - Lovitură liberă bătută de Stanciu, Andone a şters balonul care s-a scurs pe lângă poarta chilienilor.

*Min. 18 - Apărarea României a fost desfăcută cu o pasă filtrantă pe stânga. Mingea centrată în careu a fost controlată pe piept de Vargas care i-a pasat subtil lui Valencia pentru 2-0.

*Min. 20 - Hanca a fost aproape de gol după o fază frumoasă.

*Min. 23 - Acelaşi flanc drept al României a cedat, din nou, la pătrunderea lui Alexis Sanchez care a intrat în careu şi doar intervenţia lui Pantilimon a împiedicat marcarea golului trei.  

*Min. 26 - Cea mai mare şansă de gol pentru România: centrare Benzar de pe dreapta, dar şutul lui Stancu din mijlocul careului a ocolit poarta.

*Min. 27 - Bătaie la centrul terenului între jucători, după un fault groaznic comis de Aránguiz la Andone. Fotbalistul chilian a primit cartonaş galben.

*Min. 31 - Gol România după o lovitură liberă executată excelent de Bogdan Stancu.

*Min. 33 - Continuarea scandalului din minutul 27. Andone l-a provocat pe Medel, aplicându-i un cot. Chilianul a ripostat fără balon şi a fost eliminat.

*Min. 45 - Repriza s-a încheiat cu o echipă a României care a jucat mai agresiv, cu pressing, şi a lăsat o impresie mai bună, având şi un om în plus.

*Min. 51 - Stancu a trimis în plasa laterală, ratând o şansă mare de egalare din interiorul careului.

*Min. 60 - Stanciu a egalat cu un şut splendid din afara careului.

*Min. 62 - Grozav a fost aproape de golul de 3-2.

*Min. 74 - Mingea a circulat pe traseul Ivan - Toşca - Grozav, iar şutul ultimului a trecut de puţin pe lângă poartă.

*Min. 78 - Andrei Ivan, lansat excelent de Stanciu, a ratat o ocazie monumentală, singur cu portarul!

*Min. 83 - Stanciu a şutat din afara careului, portarul a respins în faţă, iar Băluţă, aflat la debutul său la naţională, a marcat pentru 3-2.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite