România a căzut în liga a doua a tenisului feminin: ce urmează pentru echipa de Fed Cup după eşecul cu Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Tricolorele îşi continuă prăbuşirea în Fed Cup! În februarie, ele au ratat accederea în semifinalele competiţiei, fiind învinse cu 2-3, la Cluj, de Cehia. Acum, Halep şi colegele ei au mai făcut un pas înapoi.

Tricolorele şi-au pierdut locul printre cele mai bune echipe de tenis feminin din lume, ajungând în liga a doua din Fed Cup. 

Şi în februarie, dar şi acum, după egalitatea din prima zi, duminică a fost cu ghinion pentru românce. Dacă împotriva cehoaicelor, suspansul s-a menţinut până la jocul de dublu, de această dată, eşecul s-a consemnat după confruntările de simplu.

Begu, spulberată. Halep, epuizată

Sâmbătă, Germania a pornit ca din tun, după ce Kerber nu i-a dat nicio şansă lui Begu. A urmat un duel de aproape trei ore în care Halep a avut minge de meci în setul doi, dar a învins-o pe Petkovici abia în decisiv. Simona a plătit scump victoria: pe lângă faptul că a fost epuizată fizic, ea a suferit şi o accidentare după o căzătură urâtă în primul set.

Niculescu a irosit două mingi de meci

A 6-a jucătoare a lumii s-a prezentat, duminică, în faţa lui Kerber, vizibil obosită şi extrem de irascibilă. Rezultatul? Simona a luat doar patru game-uri şi a pierdut în 67 de minute.

Văzând că echipa e la un punct de înfrângere, căpitanul-nejucător, Alina Tecşor, a luat o decizie de ultim moment: a înlocuit-o pe Begu cu Niculescu pentru confruntarea cu Petkovici. A ieşit un meci teribil în care Monica s-a luptat precum o „leoaică“.

În primul set, românca a spulberat-o pe Petkovici cu 6-0 în doar 30 de minute. Andrea a arătat însă ce înseamnă mentalitatea nemţească. Ocupanta locului 30 mondial s-a distanţat la 4-1 în setul doi şi a arătat nervi de „fier“, atunci când Niculescu a întors scorul, ajungând la 6-5! Monica a servit la acest scor, a avut două mingi de meci la 40-15, însă Petkovici le-a salvat, după care a realizat break-ul, trimiţând setul în tie-break. Aici, nemţoaica a fost de netrecut, impunându-se cu 7-1.

Şapte break-uri la rând în decisiv

Setul trei a fost o nebunie curată! Au fost şapte break-uri succesive până la 4-3 pentru Petkovici. Niculescu putea realiza al optulea break, având mingi decisive la 40-30 şi la deuce#1. Petkovici le-a salvat, şi-a făcut serviciul la deuce#2 şi s-a dus la 5-3. Apoi, a închis meciul pe serviciul Monicăi, aducând victoria Germaniei şi făcând ca partida de dublu să nu mai aibă nicio miză. 

Următorul meci în februarie 2017

România a ajuns în Grupa II Mondială şi trebuie să treacă de două tururi pentru a reveni în elita Fed Cup. Urmează un prim meci, în februarie 2017. Adversara va fi stabilită, după o tragere la sorţi, la 20 iunie, variantele posibile fiind Australia, Italia, Rusia, Belgia, Slovacia, Ucraina, sau Taipei. Dacă va câştiga acel meci, România trebuie să treacă şi de un baraj pentru a reveni în Grupa I Mondială.

România – Germania, scor 1-4

Sâmbătă

Irina Begu (35 WTA) – Angelique Kerber (3 WTA) 2-6, 3-6

Simona Halep (6 WTA) – Andrea Petkovici (30 WTA) 6-4, 6-7, 6-4

Duminică

Simona Halep (6 WTA) – Angelique Kerber (3 WTA) 2-6, 2-6

Monica Niculescu (31 WTA) – Andrea Petkovici (30 WTA) 6-0, 6-7, 3-6

Begu / Dulgheru – Beck / Goerges 7-6, 6-7, 7-10

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite