România, bilanţ fabulos la Europeanul de culturism şi fitness din Spania: 19 medalii dintre care patru de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Toncean conduce FRCF din postura unui om care a şi practicat culturismul la nivel de mare performanţă
Gabriel Toncean conduce FRCF din postura unui om care a şi practicat culturismul la nivel de mare performanţă

Delegaţia României, condusă de Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), s-a întors cu o salbă de medalii de la Campionatul European care s-a desfăşurat în localitatea Santa Susanna din Spania.

Astfel, 29 de sportivi din lotul naţional de culturism şi fitness s-au calificat în finale, reuşind să cucerească 19 medalii. 

Imnul României a răsunat pe scena Campionatului European din Spania, patru sportivi reuşind să obţină medalii de aur şi titlul de campion european. Alţi 11 sportivi au câştigat medalii de argint, dar şi titlul de vicecampion european, iar patru componenţi ai lotului au obţinut medalii de bronz. Totodată, s-au obţinut două locuri IV, şase locuri V şi două locuri VI. 

Preşedintele FRCF, Gabriel Toncean, s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute de sportivii lotului de culturism şi fitness,  precizând că „sunt cele mai bune rezultate din istoria FRCF“. 

„Prima competiţie internaţională din 2021 a fost un succes răsunător pentru România. Lotul Federaţiei Române de Culturism şi Fitness a încheiat această competiţie cu 19 medalii. În ciuda restricţiilor, care ne-au îngreunat mult pregătirea, am reuşit să obţinem rezultate excepţionale, cele mai bune de până acum, din istoria Federaţiei. Practic, ne-am dublat numărul medaliilor obţinute faţă de anul 2020. Consider că şi în 2021 ne-am ridicat la înălţimea provocărilor şi le-am făcut faţă cu brio. Mulţumec sportivilor pentru forma excepţională în care s-au prezentat şi cluburilor pentru susţinerea acordată!“, a declarat Gabriel Toncean, preşedintele FRCF.  

Şi cei trei antrenori ai lotului de culturism şi fitness, Costel Torcea, Cristian Firică şi Gusti Moldovan s-au arătat mulţumiţi de rezultate, considerând că „misiunea a fost îndeplinită cu succes“.  

Echipa României şi-a dovedit valoarea la toate nivelurile, obţinând şi un merituos loc trei pe naţiuni la categoria Master. 

La Campionatele Europene de Culturism şi Fitness desfăşurate la Santa Susanna în Spania au participat peste 800 de sportivi înscrişi la toate categoriile de vârstă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite