România, batjocorită: „Suntem mici, mici de tot!“. Strigăt de disperare după o mare nedreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii dinamovişti au de ce să fie supăraţi după decizia celor de la EHF
Fanii dinamovişti au de ce să fie supăraţi după decizia celor de la EHF

Din păcate, un anunţ făcut, astăzi, a arătat că, inclusiv la nivel internaţional, sunt decizii scandaloase, care n-au nicio legătură cu criteriile de performanţă.

România s-a mândrit, în ultimii patru ani, cu Dinamo în Liga Campionilor de handbal masculin! „Dulăii“ au crescut de la un sezon la altul şi au atins apogeul în această stagiune.

Cu cel mai bun rezultat înregistrat de o formaţie românească în Europa în ultimii 26 de ani, dinamoviştii au avansat până în optimile Ligii Campionilor! Iar asta după un parcurs formidabil: 12 meciuri, 9 victorii, 3 egaluri, 0 înfrângeri! Din păcate, pandemia le-a răpit şansa unui duel de vis cu PSG, după ce Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a decis comprimarea Ligii prin trecerea directă la faza de Final Four.

Aceasta a fost doar o primă veste proastă pentru roş-albi! A doua a venit, astăzi, când EHF le-a refuzat wild-card-ul pentru noul sezon al Ligii Campionilor, excluzând, practic, România din această competiţie, la masculin! A fost o decizie scandaloasă, atacată pe gsp.ro, de finanţatorul bucureştenilor, Daniel Georgescu.

Ce a spus Daniel Georgescu?

*Unde e transparenţa Federaţiei Europene de Handbal? Sunt nişte criterii clare acolo, se pot face punctaje. Să ne arate şi nouă de ce au fost preferaţi ucrainienii (n.r. - Motor Zaporojie)? Că au făcut 4 puncte în 14 meciuri jucate în Liga Campionilor sezonul trecut.

*Vă spun clar, Dinamo ar fi trebuit să facă parte încă de anul trecut din prima grupă valorică, în locul celor de la Elverum. Dar norvegienii au venit cu un sponsor puternic în spate, Nordstream. Aşa a fost şi acum cu Gazprom. Compania petrolieră susţine SEHA League. Ei i-au impus acum pe cei de la Meşkov Brest şi Motor Zaporojie.

*Vă mai amintesc că acum câteva sezoane, deşi nu avea ranking, punctaj, nimic, Besiktas Istanbul a fost primită direct în Liga Campionilor. Au venit cu cei de la Turkish Airlines în spate, voiau să semneze contract cu EHF. Şi atunci de ce mai vorbim? 

*La fel slovenii de la Gorenje, au venit cu sponsorul, imediat au participat. 

*Cei mici nu pot scoate capul. Iar noi, România, suntem mici, mici de tot. Dacă aveam şi noi un sponsor, să-l ducem plocon la EHF, eram pe listă.

*România transmite toate Campionatele Europene, Mondiale, Liga Campionilor şi Cupa EHF. În Ucraina nu se transmite nimic. Era unul dintre criterii. În plus, România transferă zeci de jucători străini, se plătesc taxe şi la EHF. În Ucraina câte transferuri se fac? Dar degeaba.

LISTA ECHIPELOR CARE VOR JUCA ÎN LIGA CAMPIONILOR

Europa
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite