România are un atacant stelar: Florin Andone e peste Benzema, Neymar şi Morata. Cum stau ceilalţi internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Andone
Florin Andone

Vârful român a „erupt“ după o perioadă de 160 de zile fără gol marcat: are cinci reuşite în ultimele patru partide de campionat şi e peste atacanţi mult mai bine cotaţi în clasamentul golgheterilor.

Florin Andone confirmă pentru cei care au vreun dubiu că cine munceşte va şi reuşi, mai devreme sau mai târziu.

Între 29 mai şi 5 noiembrie, vârful de 23 de ani a bifat 17 meciuri la prima reprezentativă şi la echipa de club fără gol marcat. Presiunea era tot mai mare pe umerii unui fotbalist care, în sezonul trecut, a înscris de 21 de ori pentru Cordoba în liga secundă din Spania. Mai ales că Deportivo La Coruna a plătit cea mai mare sumă de transfer din ultimii 9 ani pentru aducerea sa: 4,7 milioane de euro. Andone întârzia însă să justifice această investiţie şi lipsa sa de formă era coroborată şi cu rezultatele proaste ale echipei.

Probabil, în astfel de situaţii, mulţi fotbalişti s-ar fi afundat într-o criză şi mai mare pe fondul încrederii pierdute. Andone însă a ştiut că, într-un final, va fi răsplătit, dacă va continua să muncească: „Vreau să-mi schimb modul de a gândi, o voi lua de la zero în fiecare săptămâna, fiecare zi mă voi gândi că e prima, vreau să încep să înscriu. Cred că am ajuns până aici, deoarece am demonstrat că am valoare“.

Şi, într-adevăr, răsplata a venit pentru internaţionalul român. Începând cu 5 noiembrie, Andone are patru meciuri succesive în campionatul spaniol, cu Granada, Sevilla, Malaga şi Sociedad, în care a marcat de cinci ori. Ultima partidă a fost şi cea mai reuşită pentru jucătorul român. În Deportivo La Coruna – Sociedad, scor 5-1, Andone a punctat de două ori şi a provocat un autogol cu o centrare în careu.

E pentru prima dată din 1992, de când Gabi Balint juca la Burgos, când un român înscrie în patru etape consecutive din La Liga. 

„Am avut şi ghinion“

Bilanţul excelent al lui Andone din ultimele săptămâni îl plasează pe locul 5 în clasamentul marcatorilor din prima ligă spaniolă, înaintea unor nume precum Benzema, Morata şi Neymar (4 goluri) sau Nani (2 goluri).

„Aceasta e drumul pe care trebuie să continuăm. Fotbalul a fost cu noi nu neapărat nedrept, dar am avut ghinion. În sfârşit, a venit şi ziua noastră şi sunt foarte fericit că am reuşit să înscriu pentru aceşti suporteri. Muncesc zi de zi ca să înscriu, pentru asta m-a transferat Deportivo, ca să marchez goluri. E adevărat că traversez o perioadă bună, dar trebuie să rămân cu picioarele pe pământ şi să muncesc la fel“, a spus Andone după prestaţia de luni seara.

A prins Echipa Ideală

Datorită golurilor din ultima etapă, atacantul român a prins Echipa Ideală a rundei cu numărul 14 în Spania. Andone se află într-o companie selectă, după cum se poate vedea: Oblak – Ramos, Lomban, Mere, Sidnei – Carmona, Fornals, Ceballos, Boga – Andone, Aspas.

Cum stau internaţionalii români în campionatele din străinătate

Nume Club Meciuri/Goluri

Bogdan Stancu Genclerbirligi (Turcia) 10/2

Florin Andone La Coruna (Spania) 14/5

Gicu Grozav Terek (Rusia) 16/4

Eric Bicfalvi Tom Tomsk (Rusia) 15/3

Raul Rusescu Osmanlispor (Turcia) 11/1

Claudiu Keşeru Ludogoreţ (Bulgaria) 14/11

Nicolae Stanciu Anderlecht (Belgia) 12/2

Alex Chipciu Anderlecht (Belgia) 12/1

Alex Maxim Stuttgart (Germania) 14/2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite