România, amicale ridicole în Antalya: Iordănescu va pregăti Euro 2016 în compania unor adversare de duzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Când în toată Europa fotbalul la nivel de cluburi va fi în plină desfăşurare, selecţionerul va deplasa un lot de 25 de jucători în Turcia pentru un stagiu în care pregătirea se va face în compania unor formaţii nedemne de o naţională calificată la Campionatul European.

Anghel Iordănescu a insistat pentru cantonamentul din Antalya (25 ianuarie – 6 februarie), deşi astfel de acţiuni nu se mai fac, cel puţin nu la naţionale respectabile, atunci când sezonul fotbalistic la nivel de cluburi e în toi.

După ce a obligat echipele din Liga I să-şi cedeze fotbaliştii convocaţi la naţională, perturbând pregătirea cluburilor, „Generalul“ s-a lovit de o mare problemă: găsirea unor adversare pentru cele trei amicale din Antalya. O misiune foarte dificilă, în condiţiile în care, nefiind date FIFA, aproape nicio naţională decentă nu e disponibilă în această perioadă pentru jocuri de verificare.

Şi, aşa cum era de aşteptat, România va fi nevoită să joace în compania unor echipe de duzină. Potrivit Digi Sport, tricolorii vor întâlni următoarele formaţii:

*Torpedo Kutaisi (locul 10 din Georgia)

*Zimbru Chişinău (locul 3 în Moldova )

*Turkmenistan (locul 117 în clasamentul FIFA) sau Moldova (locul 154 în topul FIFA)

Mai rău ca-n în 2015

Şi anul trecut, Iordănescu a dus o selecţionată divizionară în Turcia. Totuşi, parcă atunci programul naţionalei a arătat ceva mai bine.

Tricolorii au făcut 0-0 cu Bulgaria, au învins o obscură trupă din Georgia, FC Sioni Bolnisi, scor 1-0, şi au încheiat cantonamentul cu o victorie cu Moldova, scor 2-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite