România, alt meci dezolant: Şi Suedia ne-a făcut praf! De acum, mai avem un singur obiectiv la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina Pintea a marcat 4 goluri pentru România
Crina Pintea a marcat 4 goluri pentru România

La Kumamoto (Japonia), fetele şi-au jucat ultima şansă la o clasare între primele 7 la acest Mondial. Şi au irosit-o cu brio într-o zi în care nici Neagu, epuizată, n-a putut să ne salveze.

Primele 30 de minute ale meciului România – Suedia pot fi descrise extrem de uşor. Asta deoarece, prima repriză a avut trei etape:

*Startul dezastruos al tricolorelor

*Revenirea lor

*Căderea inexplicabilă de după revenire

Suedia a condus România încă din secunda 21, atunci când Isabelle Gullden, vechea noastră cunoştinţă din perioada CSM Bucureşti, club pentru care a evoluat 3 ani, a marcat pentru 1-0. Au urmat şi golurile de 2-0, 3-0 şi 4-0 pentru nordice, România fiind inexistentă! Şi, ca startul de meci să fie complet ratat, şi Neagu a „reuşit“ o premieră nedorită la 4-0 pentru Suedia: a ratat prima aruncare de la 7 metri de la acest Mondial (min. 5).

Abia după 7 minute, fetele pregătite de suedezul Tomas Ryde au punctat şi ele pe tabelă, Udriştioiu spargând gheaţa: 4-1 Suedia. Golul a descătuşat echipa României, care, profitând de o perioadă de opt minute fără gol pentru adversare, a reuşit să se apropie la 4-3. 

De aici încolo, pentru câteva minute, scorul nu doar că a rămas strâns, dar România chiar a reuşit să egaleze, în premieră, după 16 minute: 6-6. Din păcate, aproape imediat, fetele au căzut, irosind atacurile şi luând gol după gol. Aşa s-a făcut că, după 20 de minute, Suedia s-a distanţat la trei goluri (9-6), pentru ca, în minutul 29, să aibă cel mai mare avantaj al reprizei, de şase goluri: 14-8! Prima parte s-a încheiat cu reuşita lui Neagu de la 7 metri (14-9), însă, per ansamblu, România a lăsat o impresie proastă în faţa unei echipe care a arătat oricum, numai invincibilă nu.

Nicio urmă de revenire în partea secundă: am depus armele!

În minutul 34, România a rămas fără două jucătoare, ambele eliminate la o distanţă de câteva secunde una de alta, iar Suedia a profitat, marcând în poarta goală după ce, pe faza de atac, Ryde a scos portarul: 17-12 (min. 35). După trei minute fără gol, aceeaşi situaţie: gol Suedia în poartă goală, iar nordicele s-au dus la şase goluri: 18-12 (min. 38). Diferenţa a crescut chiar la şapte goluri în minutul 39, 19-12, România continuându-şi prestaţia dezolantă! Abia la acest scor, Pintea ne-a scos din vrie: 19-13. 

Treptat, fetele au realizat că n-au cum să oprească tăvălugul suedez, aşa că scorul a luat proporţii, ajungând la 24-17 pentru adversare, în minutul 46. 

S-a terminat 34-22 pentru Suedia, rezultat care a scos România şi din lupta pentru locul 4 în Grupa Principală II. Această poziţie ne-ar fi trimis în play-off-ul pentru locul 7 la această ediţie a Mondialului. Cum nu mai avem nicio şansă la această clasare, mâine (ora 11.00, Digi Sport, Telekom Sport, LookSport), în ultimul nostru meci la acest turneu, vom înfrunta gazda Japonia doar pentru a evita ultimul loc în grupă.

CITEŞTE ŞI:

Tadici, exploziv: Fostul selecţioner cere demisia în bloc a federaţiei de handbal!

România va plăti scump pentru ce a făcut la Mondiale: Când va veni „decontul“ pentru fete

România, umilită, Ryde, fără grijă: „Vreau să felicit Suedia. E ţara mea“. Discurs enervant al selecţionerului

România, pusă la zid după încă o bătaie la scor: „Prestaţie lamentabilă!“. Marele Gaţu are soluţia redresării

Grupa Principală II

Marţi

Rusia – Muntenegru 35-28

Japonia – Spania 31-33

România – Suedia 22-34

Au marcat pentru România: Udriştioiu (4), Pristăviţă (2), Neagu (4), Pintea (4), Florică (1), Polocoşer (1), Ostase (2), Seraficeanu (2), Zamfirescu (2)

Clasament

1. Rusia 4 meciuri, 8 puncte

2. Spania 4 meciuri, 7 puncte

3. Suedia 4 meciuri, 5 puncte

4. Muntenegru 4 meciuri, 4 puncte

5. Japonia 4 meciuri, 0 puncte (golaveraj -24)

6. România 4 meciuri, 0 puncte (golaveraj -37)

Ultima etapă (mâine, 11 decembrie):

*Spania - Rusia, ora 08.00

 *România - Japonia, ora 11.00

 *Muntenegru - Suedia, ora 13.30 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite