România a ajuns în subsolul tenisului masculin: echipa de Cupa Davis va juca împotriva unor anonimi în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retrogradată după 24 de ani din Grupa I, zona Europa / Africa, România are un drum lung de parcurs pentru a reveni măcar în liga a doua.

Echipa de Cupa Davis a României are trei finale jucate în această competiţie, în 1969, 1971 şi 1972.

Vremurile de glorie în care Ilie Năstase făcea spectacol au trecut însă de mult, iar acum, înaintea duelului  cu Israel de la Ramat Hasharon, România a fost părăsită de cei mai buni jucători pe care îi are, în frunte cu Marius Copil, Florin Mergea şi Horia Tecău.

Rezultatul? O înfrângere cu 0-5 cu Israel şi retrogradarea în Grupa a doua a zonei Europa / Africa. Altfel spus, tricolorii se află acum în liga a treia a tenisului masculin.

Pentru a reveni măcar în liga a doua, România trebuie să treacă de trei tururi. Prima încercare va fi în februarie 2018, la datele de 3 şi 4, împotriva celor de la Luxemburg.

Cu un lot format din nişte jucători anonimi, fie fără clasament, fie în afară de Top 1000, luxemburghezii au promovat din eşalonul al patrulea valoric în acest an, după ce au câştigat o grupă cu San Marino, Albania şi Liechtenstein şi s-au impus în play-off în faţa Macedoniei.

România va avea avantajul terenului propriu în meciurile cu Luxemburg, urmând să găzduiască cele cinci întânlri de simplu şi de dublu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite