„Rollercoasterul“ Simona Halep. Urmează un turneu bun la Madrid?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul forului care conduce tenisul mondial feminin, WTA, a sesizat evoluţia oscilantă a lui Halep. Potrivit scenariului, predicţia specialiştilor este că românca va avea o evoluţie bună, începând de astăzi, la turneul de la Madrid

Simona Halep (locul 5 WTA) intră astăzi în primul tur la Madrid, contra unei jucătoare venită din calificări, Julia Goerges (Germania, locul 97 WTA). Halep are şi un culoar favorabil, până în sferturi.

Turneul de la Madrid, din categoria Premier Mandatory, cea mai importantă după cele de Mare Şlem, are printre principalele favorite şi o româncă. La competiţia patronată de miliardarul român Ion Ţiriac, Simona Halep este cap de serie numărul 4, iar site-ul WTA îi prevesteşte constănţencei o evoluţie bună. Asta pe baza analizei pe care redactorii site-ului au făcut-o asupra parcursului româncei în 2014. 

Remarcaţi ceva? Primul tur la Sydney. Sferturi de finală la Australian Open. Primul tur la Paris. Câştigătoare la Doha. Primul tur la Dubai. Semifinalistă la Indian Wells. Turul doi (după un bye – n.r. - tur liber) la Paris. Da, Simona a fost un yoyo (n.r. – jucărie care urcă şi coboară, cu ajutorul unei sfori) în 2014. Dacă ne bazăm pe această secvenţă, Simona va rămâne mult timp în joc la Madrid“, au scris cei de la WTA.

Iar Simona, care a efectuat de altfel tragerea la sorţi de la Madrid, are şi culoar pentru sferturi. O întâlneşte astăzi pe Goerges (Germania, locul 97 WTA), venită din calificări, apoi în turul secund pe Arruabarrena (Spania, locul 145 WTA).  

Abia în turul 3 ar putea da peste un prim cap de serie, nemţoaica Sabine Lisicki (locul 16 WTA), Oo jucătoare inconstantă anul acesta (5 victorii-5 înfrângeri). Dacă totul merge bine, ar urma sferturile pentru Simona, unde s-ar putea intersecta cu sârboaica Ana Ivanovici (locul 12 WTA), care a învins-o la Bucureşti, la Fed Cup. 

Au rămas doar Halep şi Begu

Patru românce au fost prezente pe tabloul principal la Madrid, dar ieri au părăsit competiţia două dintre ele. Venită din calificări, Monica Niculescu (locul 79 WTA) a fost învinsă de americanca Sloane Stephens, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 6-2, iar Sorana Cîrstea (locul 27 WTA) a pierdut, tot în primul tur, în faţa favoritei numărul 5 a turneului, Petra Kvitova (Cehia, locul 6 WTA), 1-6, 7-5, 6-7 (4-7).

În afară de Halep, în primul tur de la Madrid este prezentă şi Irina Begu, care a primit un wild-card din partea organizatorilor. Begu va juca tot luni, împotriva unei foste partenere de dublu, chinezoaica Shuai Zhang (locul 41 WTA).

Citeşte şi 

Începe greul pentru Simona Halep. De ce românca este în pericol să piardă poziţii importante în clasamentul mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite