Roger Federer s-a operat la genunchi pentru a doua oară în cinci ani şi s-a retras deja de la patru mari turnee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Federer

Problemele de ordin fizic cu care s-a confruntat Roger Federer au fost mai grave decât a lăsat acesta să se înţeleagă în ultimele săptămâni. Tenismenul în vârstă de 38 de ani a anunţat, joi, printr-o postare pe reţelele de socializare, că a fost supus unei intervenţii chirurgicale minore la genunchiul drept. Ca urmare, marele campion elveţian s-a retras deja de la patru turnee pe care îşi propusese să le joace în lunile următoare.

Federer le-a adus la cunoştinţă fanilor că s-a operat încă de miercuri, în Elveţia natală, dând asigurări că medicii anticipează o bună recuperare. Veştile sunt însă îngrijorătoare pentru lumea tenisului, mai ales în condiţiile în care jucătorul cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares a avut nevoie de operaţie şi la celălalt genunchi, la final de 2016, după un bizar accident petrecut acasă, în timp ce le făcea baie copiilor săi. Atunci, Federer a reuşit o revenire aproape ireală, câştigând titlul la Australian Open 2017 după şapte luni de absenţă din circuit.

Federer va lipsi acum de pe teren cel puţin până în vară, acesta retrăgându-se în grabă din turneele de la Dubai, Indian Wells, Miami şi Roland Garros. Elveţianul optase deja pentru un sezon pe zgură abreviat, fără concurs pregătitor înainte de Openul Francez. Turneul de la Dubai este unul cu semnificaţie aparte pentru Federer, acesta câştigând acolo titlul cu numărul 100 al carierei, anul trecut. Al treilea jucător al lumii în momentul de faţă, elveţianul va mai rata primele două turnee din seria Masters 1000, de la Indian Wells şi Miami, acolo unde anul trecut a bifat finală şi trofeu, plus al doilea Grand Slam al sezonului. Chiar şi participarea sa la Wimbledon este incertă. Un lucru cert este faptul că Federer va coborăî din nou în clasament, urmând să piardă până în vară 2.820 de puncte.

Genunchiul drept mă deranja deja de ceva vreme, Am sperat că va trece, dar după o examinare şi discuţii cu echipa mea, am decis să fac o intervenţie chirurgicală artroscopică. După procedură, medicii au confirmat că a fost decizia corectă şi sunt încrezători într-o recuperare completă. Vă mulţumesc tuturor pentru spijin. Abia aştept să revin! Ne vedem pe iarbă”, a scris Roger Federer pe Twitter.

O lume întreagă a văzut cum Roger Federer s-a chinuit pe teren în semifinala de la Australian Open cu Novak Djokovici. Oboseala acumulată în meciul-maraton din turul anterior a fost dublată de primele semne de probleme la genunchiul drept. Elveţianul a decis, totuşi, să nu abandoneze, iar preţul plătit se arată a fi destul de mare.

Mai departe, Federer s-a simţit obligat să îşi onoreze şi promisiunea făcută alături de Rafael Nadal în faţa fanilor din ţara de origine a mamei sale. Astfel, elveţianul a jucat un meci demonstrativ la Cape Town, spre bucuria a 51.954 de fani, duelul cu marele său rival stabilind un nou record mondial pentru cei mai mulţi spectatori prezenţi în tribune la un meci de tenis.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite