Rijkaard, la un pas să fie decapitat în Arabia Saudită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai mari jucători din fotbalul mondial trăiește în aceste zile o perioadă critică.

Uriaș ca fotbalist, Frank Rijkaard a ajuns și un antrenor destul de apreciat în lumea sportului rege. Pentru el „vorbesc" cele cinci trofee pe care le-a cucerit pe banca Barcelonei: două titluri, Liga Campionilor, dar și două Supercupe ale Spaniei.

Astfel, saudiții au băgat adânc mâna în buzunar și, din 2011, l-au instalat pe olandezul de 49 de ani pe banca echipei naționale. La Riad însă, Rijkaard n-a reușit să repete rezultatele bune, iar acum se află în fața unui moment crucial. Acesta se poate încheia cu un dezastru: eliminarea Arabiei Saudite din cursa de calificare la Mondialul dion 2014 încă din runda a treia a preliminariilor!

Misiune imposibilă în Australia

În acest moment, înaintea ultimei runde a grupei D, clasamentul arată așa:

1- Australia 12 puncte
2- Arabia Saudită 6 puncte (golaveraj +1)
3- Oman 5 puncte (-5)
4- Thailanda 4 puncte (-2)

Primele două clasate vor ajunge în faza finală a calificărilor. Cum în ultima etapă, adică miercuri, Arabia Saudită are meci în Australia, iar Oman întâlnește, acasă, Thailanda, e lesne de înțeles de ce saudiții sunt la un pas de dezastru.

Practic, o înfrângere a elevilor lui Rijkaard la Melbourne, coroborată cu o victorie pentru oricine în Oman - Thailanda va elimina Arabia Saudită, una dintre puterile fotbalului asiatic. Un eșec al Arabiei Saudite ar aduce, inevitabil, demiterea lui Rijkaard, despre care se spune deja că e în dizgrația arabilor.

Peseiro i-a „îngropat" prima dată

Arabia Saudită a bifat patru calificări succesive la Mondiale între 1994 și 2006. La prima participare, în 1994, saudiții au trecut chiar de faza grupelor. A fost nevoie de instalarea lui Jose Peseiro pe bancă, în 2009, pentru ca șirul calificărilor să se încheie.

Adus la Riad după despărțirea de Rapid, tehnicianul portughez a pierdut, în mod incredibil, primul baraj de calificare în fața Bahrainului, iar Arabia Saudită a ratat biletele spre Africa de Sud.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite