Rezultat istoric la Raliul Dakar: Două echipaje româneşti au trecut linia de finiş

Rezultat istoric la Raliul Dakar: Două echipaje româneşti au trecut linia de finiş

Echipajele tricolore Mihai Ban / Ştefan Cătălin Ion şi Iacob Buhai / Tudor Turdean au reuşit să scrie o pagină de istorie pentru automobilismul sportiv românesc la Raliul Dakar.

E pentru prima oară în istoria acestei competiţii când un echipaj auto românesc a trecut linia de finiş în cele mai bine de patru decenii, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Mihai Ban şi Ştefan Cătălin Ion s-au clasat pe locul 54 în topul general al grupei Auto, în timp ce Iacob Buhai şi Tudor Turdean au încheiat competiţia pe 58. La Auto, un total de 74 de echipaje au ajuns la final, victoria revenind echipajului Nasser Al Attiyah / Matthieu Baumel.

La Clasa FIA T1 4×5 Petrol and Diesel, Mihai Ban a fost pe 26, iar Hotea a încheiat pe 28 dintr-un total de 38 de echipaje ajunse la linia de sosire. Ediţia din acest an a Raliului Dakar, care s-a desfăşurat tot în Arabia Saudită, a avut 12 probe speciale cu o lungime de peste 4.100 de kilometri.

De-a lungul competiţiei, cele două echipaje de la Transilvania Rally Ria Team s-au susţinut reciproc şi au mers alături în drumul spre acest pas istoric pentru automobilismul sportiv românesc.

România a avut reprezentant şi la Moto, acolo unde Emanuel Gyeneş s-a clasat pe locul 5 la Original by Motul şi pe 40 la General Moto.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările