VIDEO Rezultat incredibil în Liga Naţiunilor: Spania - Croaţia 6-0. Cum a fost posibil „masacrul“ de la Elche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala antrenată de Luis Enrique a câştigat cu 6-0 partida în faţa viceampioanei mondiale, cea mai severă înfrângere din istoria naţionalei croate.

Spania a umilit Croaţia în Liga Naţiunilor, 6-0 într-un meci jucat la Elche, oraşul în care naţionala iberică are procentaj perfect: şase meciuri şi şase victorii. Până ca Furia Roja să pornească recitalul, în dreptul croaţilor au fost două ocazii importante, irosite de Santini şi Perisici, după două pase strălucite ale lui Vrsalijko. Jucătorul Interului s-a accidentat, iar Croaţia s-a dus apoi „în cap“. Saul a deschis scorul cu o lovitură de cap (24), apoi Asensio a trimis două torpile în plasă (33 şi 35), al doilea şut intrând în poartă după ce a lovit transversala şi spatele lui Kalinic. 3-0 la pauză, 6-0 scor final după ce Sergio Ramos (49) Rodrigo (57) şi Isco (70)  au completat cea mai usturătoare înfrângere dn istoria naţionalei croate.

„A fost cea mai neagră seară din cariera mea. Trebuie să ne regrupăm şi să vedem ce am greşit“, a declarat selecţionerul Zlatko Dalici. "Pur şi simplu, n-am văzut pericolul. După al doilea gol, meciul s-a terminat. Fiecare a alergat pentru el şi nimeni nu şi-a mai marcat adversarul direct. Asta se întâmplă când nu mai suntem o echipă. Ne-am abandonat sistemul şi întreaga filosofie de joc", a mai spus antrenorul.

Faţă de finala cu Franţa de la Moscova, croaţii au avut cinci jucători noi, însă piese grele precum Modrici, Rakitici (aflat la a 100-a selecţie pentru Hrvatska), Perisici, Vida sau Brozovici nu au lipsit. Probabil că absenţa fudaşilor Strnici şi Lovren a fost totuşi decisivă.

Cât despre spanioli, lor le-a revenit zâmbetul pe buze după amarul înghiţit la Mondialul din Rusia. Iar numirea lui Luis Enrique pe poziţia de selecţioner se dovedeşte una inspirată, ibericii câştigând cu 2-1 pe Wembley contra Angliei în primul meci din Liga Naţiunilor şi acum cu 6-0 în faţa Croaţiei. Cu şase jucători de la Real şi unul de la Barcelona, Enrique a risipit din start şi suspiciunile că este mai apropiat de gruparea catalană, deşi a jucat pentru ambele grupări legendare din Spania. „A fost o seară perfectă. E multă calitate în lotul nostru, am probleme mari în a alege jucătorii şi asta îmi face totuşi mare plăcere“, a spus tehnicianul asturian de 48 de ani. 

Cu acst succes,  spaniolii au acumulat şase puncte din două jocuri, Anglia şi Croaţia nu au niciunul, astfel că Furia Roja ese cu un pas în semifinalele Ligii Naţiunilor.


Echipele
Spania: De Gea – Carvajal (Azpilicueta 75), Nacho, Ramos, Gaya – Ceballos, Busquets (Rodri 59), Saul (Alcantara 65) – Asensio, Rodrigo, Isco.
Croaţia: Kalinici – Vrsaljko (Rog 20), Mitrovici, Vida, Pivarici – Rakitici, Brozovici (Pjaca 62) – Kovacici, Modrici, Perisici – Santini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite