Revoltaţi de Daum: Vătăjelu şi Raţ se plâng că n-au fost chemaţi. Ce era dispus să facă fundaşul Craiovei ca să fie în lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Christoph Daum n-a reuşit să mulţumească toată lumea nici acum când a alcătuit un lot lărgit de 29 de fotbalişti pentru meciul cu Polonia din preliminariile Mondialului din 2018 (11 noiembrie) şi amicalul cu Rusia (15 noiembrie).

După foşti oameni de fotbal şi actuali conducători ai unor echipe care au criticat selecţia, acum au prins glas şi unii jucători care au fost ignoraţi de tehnicianul neamţ. 

Cel mai afectat de situaţie s-a arătat Bogdan Vătăjelu, fundaşul stânga al celor de la CS U Craiova. Mai ales că, pe vremea lui Anghel Iordănescu, Vătăjelu era în atenţia primei reprezentative. N-a prins nicio selecţie, însă a fost în stagiul efectuat de lotul divizionar în Antalya, la începutul anului.

„Poate o să ajung şi eu acolo cândva. Când am aflat că nu sunt pe lista convocaţilor, am fost foarte dezamăgit. Mă gândeam că o să fiu şi eu al treilea sau al patrulea fundaş stânga. Chiar să car apa, dacă era nevoie“, a spus Vătăjelu. 

În apărarea sa a sărit şi antrenorul oltenilor, Gigi Mulţescu: „Să-l obligăm pe Daum să-l ia la naţională, dacă el nu-l vede pe Vătăjelu? Latovlevici face două meciuri slabe, dar Vătăjelu nu e luat. Aşa gândeşte Daum, ce să facem?“.

Raţ, „lucrat“ de cei de la club?

Misiunea lui Vătăjelu de a ajunge la lot se poate îngreuna şi mai mult, în condiţiile în care vechiul titular al postului, Răzvan Raţ (35 de ani), n-a renunţat nici el la gândul de a fi chemat pe viitor. 

Raţ spera să revină chiar pentru meciurile cu Polonia şi Rusia, mai ales că Daum şi-a trimis unul dintre oameni să urmărească partida Rayo Vallecano – Girona din ultima etapă a ligii secunde din Spania. Din păcate pentru Raţ însă, el a rămas pe banca gazdelor, după ce, cu un meci înainte, fusese integralist. Fundaşul stânga a lăsat de înţeles la Digi Sport că a fost „lucrat“ de propria sa echipă!

„Eram bine şi îmi revenisem după accidentare. Eu cred că antrenorul lui Rayo (n.r. – Jose Ramon Sandoval) ştia că voi fi urmărit de cineva din federaţie, pentru că e a doua oară când se întâmplă lucrul acesta. Tind să cred că nu e o coincidenţă, pentru că a fost intenţia cuiva din partea lui Daum să vină să mă vadă la un anumit meci, cu Getafe, acum o lună şi ceva, şi s-a întâmplat acelaşi lucru. E o coincidenţă ciudată“, a explicat Raţ.

Fotbalistul de 35 de ani a fost titular în cinci din cele 11 etape scurse din Segunda Division şi a povestit că, în ultima perioadă, n-a mai vorbit cu selecţionerul României.

„La această convocare n-am discutat cu Daum. N-am nimic de demonstrat decât să joc în continuare la echipa mea de club şi să arăt că pot juca la un nivel înalt. Liga a doua din Spania are un nivel destul de ridicat, e un campionat destul de puternic. Parametrii mei fizici n-au scăzut, nu sunt mai slabi. Nu e o părere, doar compar nişte cifre. Nu încerc să demonstrez că sunt sau nu sunt bun. Se poate considera că sunt variante mai tinere şi, teoretic, din punct de vedere fizic mult mai bune decât Raţ, care are 35 de ani. Până la urmă, fiecare antrenor vede fotbalul în felul său, el e cel care decide“, a adăugat jucătorul care a strâns 113 selecţii la prima reprezentativă.

Keşeru, în mare formă

În compartimentul ofensiv, lotul României îl include şi pe Florin Andone, atacant care n-a mai înscris din luna mai nici la club, nici la naţională. Tocmai de aceea, a surprins neconvocarea lui Claudiu Keşeru. Vârful celor de la Ludogoreţ e al treilea marcator din prima ligă bulgară, având şase reuşite. Iar de când Daum a anunţat lotul, atacantul de 29 de ani a reuşit două „duble“ în patru zile, o dată în campionat şi marţi în Cupa Bulgariei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite