Hagi, revoltat de modificările UEFA, dă de pământ cu oficialii fotbalului: „Să nu uite de noi. Nu ne fac ei pe noi mici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi

în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni,  Gică Hagi, şi-a exprimat dezamăgirea privind noile reglementari ale UEFA în legătură cu noul format al cupelor europene intercluburi.

Conform noilor reglementări, înaintea "optimilor", echipele clasate pe locul doi în grupele Europa League 2 vor disputa o rundă eliminatorie cu echipele venite de pe locul 3 din grupele Europa League. Totodată, cluburile de pe locul 2 în grupele EL vor da baraj de calificare în "optimi" cu locul 3 din grupele UCL;

„Uşor, uşor, suntem izolaţi prin diferite formule. Eu am zis un lucru şi voi aţi trecut cu vederea sau m-aţi criticat. Am zis că este discriminare că România nu are o echipă direct în grupele Ligii Campionilor sau în Europa League. Este părerea mea şi când am oportunitatea să o spun, nu mi-e ruşine. Am vorbit pentru România, dar aţi spus că nu am dreptate. Trebuie să tăcem din gură şi să facem cum spun alţii. Spania, Franţa, Italia, Anglia au câte patru echipe, noi cerem una, campioana României.

Trebuie să redevenim competitivi, altfel nu putem să ne batem cu ei. Dacă nu spunem nimic, ei nu o să ne dea nimic niciodată. Dacă suntem în comunitatea europeană, România este în primele 32 de ţări cu un fotbal dezvoltat, este câştigătoare de Cupa Campionilor, de Supercupa Europei, în care am marcat. De ce vreţi să mă faceţi să mă simt inferior? Eu nu vreau, am fost coleg cu ei şi mă simt de la egal la egal. şi îmi permit să-mi dau cu părerea!

Cum Maradona spune ceva, am şi eu o părere, că sunt între primii 100 de jucători din lume! Iar părerea mea trebuie susţinută, pentru că este pertinentă şi elegantă. Iar UEFA şi FIFA trebuie să se gândească la aceste lucruri, să nu uite de noi. Nu ne fac ei pe noi mici! Cerem o şansă să ne batem cu ei, cum ne-am bătut şi înainte! Nu trebuie să acceptăm tot ce spun ei şi să avem vreo trei tururi de calificări. Să avem şi noi bani, să avem bugete, să ne ţinem jucătorii.

Văd la televizor că se spune să avem grijă unde pleacă cei de la naţionala U21. Păi domnilor, gândiţi-vă cum facem noi bugetul! Dacă vrei să ai valori, trebuie să ai buget. Dacă jucătorii au cotă, cum să-i ţii? Dar una este să-i dai pe un leu şi alta pe zece lei! Dacă am avea echipe în grupele Ligii Campionilor şi Europa League, dacă le-am finanţa şi intern şi ar veni parteneri puternici financiar, s-ar dezvolta fotbalul românesc. Iubesc fotbalul şi vreau să ne batem din nou cu cei mai buni. Dacă-i baţi, te respectă, dacă nu, nici nu te bagă în seamă!“, a spus "Regele", citat de gsp,ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite