Revenire spectaculoasă în tenis: Nadal a câştigat primul turneu Masters al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal şi-a revenit după accidentarea suferită anul trecut FOTO Reuters
Rafael Nadal şi-a revenit după accidentarea suferită anul trecut FOTO Reuters

După ce a stat departe de terenul de tenis mai bine de şapte luni din cauza unei accidentări, Rafael Nadal a dovedit anul acesta că este capabil să revină în circuitul care l-a consacrat.

În vârstă de 26 de ani, spaniolul a câştigat primul turneu din Seria Masters din 2013, după ce l-a învins duminică pe Juan Martin Del Potro. Argentinianul de 24 de ani i-a luat setul întâi lui Nadal (6-4), care a reuşit să revină şi s-a impus în cele din urmă cu 2-1. 

La finalul a două ore şi 30 de minute, ibericul a consemnat cea de-a opta victorie împotriva lui Del Potro, al 22-lea meci câştigat într-un turneu Masters şi a 14-a partidă consecutivă în care a ieşit învingător anul acesta, când nu a pierdut niciodată. La Indian Wells, Nadal este campion a treia oară, după reuşitele din 2007 şi 2009, în timp ce Del Potro a fost la prima finală a unui turneu de categoria Masters.

„Bravo Juan Martin pentru toate lucrurile pe care le-ai făcut aici, felicitări şi echipei tale! Este una dintre cele mai emoţionante victorii ale carierei mele, am câştigat aici după şapte luni foarte grele. Susţinerea pe care am simţit-o după această accidentare a fost uimitoare. Vreau să revin aici pentru mulţi ani şi să joc la Indian Wells“, a declarat ibericul la finalul celor trei seturi. 

„Îl felicit pe Rafa, a meritat această victorie! Felicitări şi echipei lui, merită asta! Publicul a fost minunat şi vă mulţumesc că aţi fost alături de mine în momentele grele. O să vin mereu să joc cu mare plăcere, e un turneu senzaţional“, a completat Del Potro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite