Reşiţa a câştigat derbiul Banatului şi a împins Timişoara spre liga a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UCM HC Caraş-Severin a trecut dramatic de Poli Timişoara, scor 31-29 (12-12), într-un meci din devansul etapei a XVI-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Reşiţenii au urcat pe primul loc în clasament, în timp ce timişorenii au mai făcut un pas spre eşalonul secund.

Partida din Polivalenta reşiţeană dintre UCM şi Poli şi-a meritat cu adevărat statutul de derbi. Dacă ultimele episoade din derbiul Banatului au fost fără istoric, ucemeriştii fiind net superiori, de data aceasta disputa a fost mai echilibrată ca niciodată şi violeţii au toate motivele să fie supăraţi că nu au plecat acasă măcar cu un punct.
Cu un Fenici excepţional, repatriat în iarnă de la Reşiţa, de acolo de unde l-a adus şi pe puternicul Stan, Poli a făcut un meci mare în faţa UCM-ului. A condus aproape tot timpul pe tabela de marcaj, reşiţenii fiind obligaţi în permanenţă să alerge după egalare. Doar Pârâianu, cu execuţiile lui magistrale, tupeul şi inspiraţia tânărului Vulpe din ultimele zece minute au ţinut vicecampioana în joc. Când mai erau de joc doar 180 de secunde, Poli avea un avantaj de două goluri, dar elevii lui Hell şi Bota nu au făcut faţă presiunii şi au greşit copilăreşte. Au rămas în patru şi experienţa băieţilor lui Czari a făcut până la urmă diferenţa. Reşiţenii au marcat patru goluri consecutive şi au revenit pe prima poziţie a clasamentului, în timp ce Poli tremură serios pentru rămânerea în Ligă, deşi, după cum a jucat ieri nu merită să retrogradeze. Ucemeriştii au dat încă o dată dovadă de mare carcater, iar iubitorii handbalului din Reşiţa nu au voie să nu umple Polivalenta până la refuz la fiecare joc.
UCM: Antonaru, Ionescu – Tucanu, Rohozneanu 5, Pârâianu 9, Vaidasigan 5, Pîrvan 7, Grozăvescu 1, Vulpe 3, Cuciula 1, Popovici, Grigoraş.
Poli: Tcaciuc – Nagy 2, Simicu 5, Sărăndan, Ignat 1, Mrakic 2, Spanic 3, Gălan, Cristescu 2, Ursu 3, Ignat, Fenici 5, Stan 4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite