„Repetenţii“ sezonului îşi caută echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost per ansamblu un sezon de excepţie pentru mulţi dintre stranierii noştrii, Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, Cristi Săpunaru sau Cristi Chivu câştigând trofeu după trofeu cu Şahtior Doneţk, FC Porto şi Inter Milano, există şi români care nu au ce sărbători la finalul stagiunii.

Vorbim desigur despre Ladislau Bölöni şi Daniel Niculae, retrogradaţi cu Lens şi AS Monaco în liga a doua franceză, Paul Codrea, care a căzut în Serie B cu Bari, şi Cristi Pulhac, care nu a putut contribui la salvarea celor de la Hercules Alicante.

Dintre aceştia, cel mai bine stă Codrea. Cum Siena, echipa de care aparţine şi de unde a fost împrumutat în retur la Bari, a promovat din nou în Serie A, el va reveni din toamnă pe prima scenă a fotbalului italian. O situaţie oarecum similară are şi Pulhac. Împrumutat de Dinamo pentru un sezon  la gruparea din Alicante, fundaşul stânga nu a mai fost dorit de spanioli, dar se pare că nici nu agreează o revenire în „Groapă". Astfel, fraţii Becali îi caută acum echipă în prima ligă din Rusia.

În schimb, pentru Bölöni, retrogradarea cu Lens a însemnat şi rezilierea contractului de antrenor, după doar un retur de campionat petrecut pe banca grupării din nordul Hexagonului. Pentru tehnicianul român se vorbeşte de un contract în Grecia, la PAOK Salonic, echipă calificată în Liga Europa.  Niciunul dintre aceste eşecuri profesionale nu a fost însă mai mare ca cel al lui Daniel Niculae. AS Monaco a picat după 34 de ani în Ligue 2, iar situaţia atacantului român, care mai are doi ani de contract cu monegascii, este incertă.

Coordonatele unui sezon ratat

- Daniel Niculae (AS Monaco) - 17 meciuri în Ligue 1, patru goluri, o pasă de gol
- Paul Codrea (Bari) - 6 meciuri în Serie A
- Cristi Pulhac (Hercules) - 9 meciuri în La Liga
- Ladislau Bölöni (Lens) - 20 de meciuri pe bancă, 4 victorii, 7 remize şi 9 înfrângeri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite