Renunţă Halep la echipa de Fed Cup? Preşedintele George Cosac a explicat ce va face Simona, începând din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Semifinala de Fed Cup de la Rouen a trecut, însă partidele din weekend cu Franţa continuă să provoace valuri şi dezbateri în România.

Principalul subiect e legat de viitorul Simonei Halep în echipa de Fed Cup. Mai ales după ce constănţeanca de 27 de ani a oferit o declaraţie interpretabilă, la Stuttgart, pentru reporterul Digi Sport, aflat la faţa locului. 

„Este prea la cald acum, ca să spun ceva. Sunt epuizată, aşa că vom vedea ce va fi în viitor. Visul va rămâne mereu acela de a juca o finală de Fed Cup. Vom vedea... Dacă voi fi sănătoasă şi aptă, atunci voi da 100% pe teren!“, a fost răspunsul Simonei despre viitorul său în echipa României.

Imediat, au apărut speculaţii potrivit cărora, pe viitor, mai precis din 2020, Halep se va gândi de două ori înainte de a răspunde convocărilor. Asta deoarece, jucând la Fed Cup, ea s-a accidentat, fiind nevoită să se retragă de la Stuttgart. Drept urmare, nu doar că a ratat o competiţie care ar fi trebuit să o pregătească în vederea French Open 2019, dar, începând de luni, Halep riscă să cadă pe locul 3 în clasamentul mondial.

Totuşi, preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, e convins că Simona va continua să joace şi la Fed Cup. Mai mult, într-o apariţie la „Digi Sport Matinal“, Cosac a insistat că ultimele prestaţii ale fostului lider mondial, la Rouen, unde a stat aproape 6 ore pe teren în două zile, au demonstrat că Halep pune mult suflet când vine vorba de echipa de Fed Cup.

„Aţi văzut cum se specula până acum că Simona îşi dă sufletul strict în competiţiile care o interesează personal, adică în circuitul WTA. Acum le-a dat peste nas tuturor celor care au tras această concluzie incorectă. S-a văzut, clar, că şi-a dat sufletul. Practic, ea e indisponibilă la un turneu extrem de important acum pentru că a luptat pentru România. Aşa cum a declarat, îşi doreşte să câştige Fed Cup. Sunt convins că, în viitorul apropiat, dacă nu la anul, în cel mult doi ani, echipa noastră va fi capabilă să câştige cupa“, a declarat Cosac.

Din păcate, accidentarea Simonei a fost serioasă. Eu am fost în vestiar, după meciul cu Franţa, şi niciodată n-am văzut-o atât de epuizată, cu durerile respective.  George Cosac preşedinte FRT  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite