Remarcabil! Bianca Andreescu a câştigat turneul de la Newport, după ce a revenit în finală de la 0-6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a revenit incredibil în finala turneului de la Newport Beach, dotat cu premii în valoare totală de 162.480 de dolari.

Bianca a învins-o cu scorul de 0-6, 6-4, 6-2 pe americanca Jessica Pegula şi a reuşit să cucerească cel mai important titlu al carierei profesioniste. 

Cu punctele asigurate, Bianca Andreescu devine, de azi, cea mai bine clasată jucătoare canadiancă din clasamentul WTA. Ea ocupă locul 68 în lume, făcând un salt de 38 de poziţii în ierarhie şi depăşind-o pe Eugenie Bouchard, cea care în ultimii ani a fost port-stindardul tenisului canadian. 

Prin victoria de duminică seară, Bianca Andreescu a reuşit să o împiedice pe Pegula să intre în Top 100 mondial. Dacă ar fi învins, americanca ar fi urcat pe locul 100, exact cel pe care era, în clasamentul live, Ana Bogdan. Aşa, Bianca le-a dat o mână de ajutor românilor, care vor avea cinci fete în Top 100 WTA, deoarece Monica Niculescu a ieşit de luni dintre primele o sută de jucătoare ale lumii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite