Fără perdea despre răsturnările de scor

Primul infografic pe care vi-l prezentăm este cel care oferă câteva date interesante despre meciurile jucate în primele 13 etape ale Ligii 1 Betano.

Aşa-numitul meci tip „1 pauză/2 final” este unul în care gazdele conduc la pauză, dar în repriza a doua oaspeţii revin şi câştigă. Există şi invers, 2 pauză/1 final, atunci când oaspeţii conduc la finalul celor 45 de minute, iar la final înving gazdele.

Pariorii români sau microbiştii văd deseori ceva „suspect” atunci când un meci este „întors” după pauză. Surpriza pe plan sportiv pare să fie uitată rapid, iar toată lumea întoarce capul către „cotele uriaşe” de la pariuri. Dar sunt cu adevărat „cote uriaşe” pentru acest tip de pariuri şi acest tip de meciuri?

Luând un exemplu la zi, din etapa 14 a Ligii 1 Betano, partida CFR Cluj – FC Botoşani are o cotă de 22,00 pentru tipul de pariu 2/1 pauză/final (să conducă la pauză Botoşani, iar  la final să câştige Clujul) şi o cotă de 46,00 pentru tipul de pariu 1/2 pauză/final  (să conducă la pauză Cluj, iar  la final să câştige Botoşani).

Privind statistica din graficul de mai sus, se observă că răsturnările de scor nu au abundat în cele 91 de partide jucate până acum în Liga 1 Betano. Nu a existat nici un meci 1 pauză/2 final. Au existat, însă, două meciuri 2 pauză/1 final.

Poate cotele pe acest tip de pariuri par mari. Şi chiar sunt, în comparaţie cu cele pentru pronosticurile 1, X sau 2. Dar meciurile cu întoarceri de scor la pauză şi final sunt rare, cam unul singur din 30, 35 sau 40.

Există cote şi mai mari pe care se poate paria, cote care le depăşesc pe cele explicate mai sus. Alegând ca exemplu un alt meci din etapa 14 a Ligii 1 Betano, Dinamo Bucureşti – Juventus Bucureşti, oaspeţii au cota de 201,00 să câştige cu 3-0! Mai este şi cota de 501,00 pentru ca Florin Ştefan (Juventus) să înscrie.

Iar lista poate continua, sunt multe cote care le depăşesc pe cele legate de întoarcerile de scor, trebuie doar să le cauţi. Nemaivorbind că pentru pariurile live cotele cresc şi mai mult pentru multe alte tipuri de pariuri jucate  în timp real.

„Loviturile” 1 pauză/2 final şi invers nu sunt atât de mari pe cât par şi, în afară de spectacolul real de pe teren, pot aduce doar un câştig foarte rar celor inspiraţi, norocoşi sau celor atenţi la statistici.

CFR Cluj şi FCSB domină golurile

Al doilea infografic realizat de Betano este cel trece în revistă golurile primei părţi a sezonului regulat.

CFR Cluj şi FCSB, primele două echipe din clasament, au fost şi cele care au excelat la capitolul atac şi apărare. Clujenii au marcat cu trei goluri mai mult decât Steaua, 25 în total, având cea mai prolifică linie ofensivă. FCSB a avut cel mai bun compartiment defensiv, 8 goluri primite, cu doar unul mai puţin decât echipa lui Dan Petrescu.

În plus, cele două puternice cluburi au fost singurele din Liga 1 Betano care au reuşit să marcheze etapă de etapă!

În cele 13 etape de până acum s-au marcat în total 216 goluri, dintre care 10 autogoluri, cel mai rapid  - secunda 14 - fiind chiar prin autogol. O medie de 2,3 goluri pe meci, deloc rea pentru spectacol.

Revine spectacolul, reîncepe Liga 1 Betano!