Reghecampf şi-a desfiinţat jucătorii: „Nu mai cred în titlu“. Alibec, în lacrimi. Toate reacţiile după Astra - Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a dat de greu, iar antrenorul s-a grăbit să dea vina pe elevii săi. Varela, omul care a „îngropat“ Steaua, la Giurgiu, a apărut în faţa microfoanelor şi a avut un discurs admirabil.

Valerică Găman (fundaş Astra) - Cred că am demonstrat, astăzi, cine suntem cu adevărat. Merităm să fim pe primul loc şi să luăm titlul. Gigi Becali a spus că am căutat să merg la Steaua, dar Vali Găman nu va căuta un club. N-am avut emoţii la penalty, am fost sigur pe mine. Mă bucur că am câştigat punctele. Am făcut un pas mare spre titlu. Astăzi, am avut atitudinea corectă. Am făcut pressing avansat. Am controlat jocul, am dominat meciul cap-coadă. Trebuia să câştigăm la un scor mai mare. Jocul vorbeşte pentru Alibec. Sunt convins că va fi la Euro 2016 şi merită să fie la naţională. Am vorbit cu patronul Ioan Niculae înainte de meci şi sper că i-am făcut o bucurie. Cred că, în mare măsură, am câştigat astăzi campionatul. E greu să-l mai pierdem, mai ales că suntem pe un trend ascendent.

Denis Alibec (atacant Astra) - Cred că avem prima şansă la campionat. Diferenţa am făcut-o noi şi caracterele noastre puternice. Sper ca patronul Ioan Niculae e fericit după acest rezultat. Şumudică ne-a spus, înainte de meci, că suntem cei mai buni şi că trebuie să arătăm acest lucru pe teren. Putem pierde toate cele trei meciuri rămase, dar şi titlul. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. E cea mai frumoasă victorie din 2016 pentru noi.

Fernando Varela (fundaş Steaua) - A fost cea mai grea seară pentru mine. La penalty-uri, au fost două greşeli comise de mine. Dacă Steaua pierde titlul e din cauza mea. Toată lumea a văzut că eu am greşit. E foarte greu să mai câştigăm titlul. Astra poate pierde un meci, dar nu cred că va pierde mai mult. Noi trebuie să luptăm, dar nu cred că mai putem câştiga titlul. Avem cea mai bună echipă, cel mai bun lot, dar, astăzi, eu nu m-am ridicat la nivelul meciului.

Marius Şumudică (antrenor Astra) - O bucurie imensă, dar trebuie să aibă anumite margini. Avem trei meciuri capitale din care trebuie să facem minimum patru puncte. Am fost mereu puşi într-un colţişor de ziar şi considerat echipa cu şansa a 6-a sau a 7-a la campionat. Ne-am calificat, matematic, în preliminariile Ligii Campionilor, ceea ce e o mare realizare pentru acest club. Pe teren, nu s-a pus problema învingătoarei. Astra a stat fizic excelent datorită acestui medicament anti-cârcel pe care îl puteţi folosi cu siguranţă. N-am realizat, deocamdată, nimic. Mai avem nevoie de patru puncte pentru titlu. Vreau să dedic victoria domnului Niculae, care trăieşte momente delicate. M-a sunat înainte de meci şi a spus că e alături de noi. A fost alături de noi şi financiar în seara de dinaintea jocului. Am avut o primă frumoasă pentru acest meci. Avem 25 de jucători şi victoria e a tuturor. Am surprins lumea cu modul de abordare, am făcut un pressing agresiv şi nu i-am lăsat să joace. Alibec e cel mai bun atacant din Liga I. N-are cum să lipsească din lotul pentru Euro 2016. Nu vedeţi că fuge cu trei oameni pe spate? Victoria o dedic fanilor giurgiuveni, dar şi suporterilor Rapidului. A fost un arbitraj foarte bun, n-a greşit, penalty-urile au fost indiscutabile. Balaj şi Radu Petrescu sunt cei mai buni arbitri, după părerea mea.

Mihai Pintilii (mijlocaş Steaua): Au fost mai pragmatici. Nu suntem mulţumiţi de jocul nostru, nu suntem noi.

Alex Chipciu (mijlocaş Steaua): Trebuie să ieşim cu capul sus şi din înfrângeri, fiindcă trebuie să înveţi din greşeli. Astra e o echipă bună, nu una de liga a treia. Am abordat meciul cu gândul la victorie, dar am pierdut. Toţi greşim, nu doar Varela.

Laurenţiu Reghecampf (antrenor Steaua): N-am avut ce trăi pe bancă, fiindcă am jucat foarte slab. Cred că am alcătuit cea mai bună formaţie, dar, în minutul 44, le-am făcut cadou un penalty. Chiar dacă am jucat slab, am avut ocazie, dar n-am marcat. Trebuie să analizăm, să vedem unde am greşit. Mai avem 1% şansă la titlu, dar, dacă vom juca aşa în continuare, vom avea probleme să terminăm şi pe locul 2. Jucătorii au făcut foarte multe greşeli, am crezut că putem câştiga acest meci doar cu numele şi n-am luptat pentru fiecare minge. Pe faza defensivă, am jucat foarte slab. N-ai ce comenta despre arbitraj, atunci când pierzi de o asemenea manieră. 99% titlul merge la Astra. E unul nu mai cred în câştigarea titlului. Gigi Becali are motive să fie supărat. Steaua n-a jucat, astăzi, la nivelul ei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite