Reghecampf, meci groaznic în Emirate: Echipa sa avea 3-0 în minutul 52. Ce a urmat îl va marca mult timp pe român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Tehnicianul de 43 de ani are o singură victorie în ultimele 38 de zile la Al-Wasl Dubai (Emirate) şi, la ce se întâmplă, nu dă semne că ar ieşi din criză.

Regretatul Ilie Balaci era poreclit „Prinţul deşertului“ la arabi, după cele 20 şi ceva de trofee pe care le-a cucerit în Asia şi în Africa, iar Cosmin Olăroiu şi Mirel Rădoi au ajuns atât de populari în Arabia Saudită, cât au fost la Al-Hilal, încât suporterii mergeau la stadion cu steagul României!

Din păcate, urmaşii lor în fotbalul arab dezamăgesc fie prin comportamentul lor, fie prin rezultatele înregistrate. În Arabia Saudită, Marius Şumudică are un sezon peste aşteptări cu Al-Shabab, însă tocmai a fost „urecheat“ de şefii săi din cauza modului în care a vorbit la interviuri. Iar în Emirate, campionat pe care Olăroiu l-a câştigat de patru ori, Reghecampf a ajuns acum ciuca bătăilor cu echipa sa, Al-Wasl Dubai!

Fostul stelist a fost adus pe bancă, în ianuarie, pentru a revitaliza Al-Wasl, înaintea debutului în grupele Ligii Campionilor. Nu doar că n-a reuşit, dar, în acest moment, pare incapabil de a câştiga vreun meci. De la 11 martie, gruparea din Dubai a jucat şapte partide în Liga Campionilor, Cupa Preşedintelui şi campionat şi a câştigat una dintre ele. În rest, cinci înfrângeri şi o remiză. Iar această remiză, venită miercuri seară, a fost cu gust de eşec. 

În deplasarea cu Al-Fujairah, penultima clasată din campionat şi cu un pas în liga a doua, echipa lui Reghecampf a avut 3-0 în minutul 52. Inclusiv cu două minute înaintea expirării timpului regulamentar, situaţia părea a fi sub control, Al-Wasl conducând cu 3-1. Apoi însă, gazdele au punctat în minutele 89 şi 90+4, iar seria de coşmar a lui Reghecampf s-a prelungit.

Norocul românului e că au rămas prea puţine etape pentru ca Al-Wasl să mai fie ameninţată de retrogradare. Cu cinci runde înainte de terminarea campionatului, formaţia din Dubai ocupă locul 9 din 14, cu 24 de puncte. E aproape imposibil ca în meciurile rămase, Al-Wasl să pice până pe 13, prima poziţie care duce în liga secundă, în condiţiile în care, în acest moment, are nouă puncte peste Al-Fujairah, care e pe 13.

Dacă în campionat, oricum, nu mai are ce face, viitorul lui Reghecampf la Al-Wasl depinde de Liga Campionilor. Aici, la jumătatea fazei grupelor, echipa e pe 3 din 4, la un punct de poziţia a doua. Dacă nu va prinde primele două locuri, după următoarele trei meciuri, şi va rata accederea în fazele eliminatorii, aproape sigur, la începutul lunii iunie, „Reghe“ va fi înapoi acasă, în România.

Ultimele şapte meciuri ale lui Reghecampf la Al-Wasl Dubai

Competiţie Rezultat

Liga Campionilor Al-Zawraa - Al-Wasl 5-0

Cupa Preşedintelui Al-Wasl - Shabab Al-Ahli 1-5

Campionat Al-Wasl - Al-Dhafra 2-1

Campionat Al-Nasr - Al-Wasl 4-2

Liga Campionilor Al-Wasl - Zob Ahan 1-3

Campionat Al-Wasl - Shabab Al-Ahli 2-4

Campionat Al-Fujairah – Al-Wasl 3-3

Bilanţ: o victorie, o remiză, cinci înfrângeri, 11 goluri marcate, 25 de goluri primite

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite