Rednic restartează Petrolul. Geraldo şi Teixeira, îndepărtaţi pentru că erau liderii vestiarului şi îl conduceau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rednic construieşte o nouă echipă la Ploieşti
Rednic construieşte o nouă echipă la Ploieşti

Aflată în insolvenţă, echipa ploieşteană, se va reorganiza sub conducerea actualului antrenor, care va mai rămâne un an la Petrolul.

Petrolul s-a transformat într-un timp record dintr-o candidată la titlu, într-o formaţie care nu mai sperie pe nimeni, nici măcar pe teren propriu. Metamorfoza negativă a „lupilor” are rădăcini puternice în criza financiară pe care o traversează clubul, ajuns acum în insolvenţă şi cu perspectiva de a începe sezonul viitor cu şase sau opt puncte penalizare dacă planul de reorganizare nu va fi aprobat până pe 29 aprilie.
Până să-şi afle viitorul la Tribunal, patronul echipei, Dan Capră a decis reorganizarea la alte dimensiuni financiare a formaţiei sale şi i-a încredinţat lui Mircea Rednic rolul de a tăia în carne vie.„M-am înţeles cu dânsul şi voi mai continua un an la Petrolul”, a declarat „Puriul” la finalul meciului cu Viitorul, scor 1-2, al patrulea eşec consecutiv al „lupilor” pe teren propriu. „La Petrolul nu va mai fi ce a fost, salariile vor avea un alt plafon, iar actualii jucători mai au opt etape la dispoziţie pentru a-mi demonstra că merită să rămână aici. Patronul mi-a dat mână liberă ”, a mai spus Rednic, care vorbeşte periodic, însă doar la telefon, cu Dan Capră, patronul aflat în arest de pe 26 noiembrie 2014.
Geraldo şi Teixeira conduceau vestiarul
Primele măsuri luate de antrenor au fost excluderea din lot a căpitanului Geraldo Alves şi a celui mai bun pasator, Filipe Teixeira. Cei doi portughezi se antrenează separat şi nu vor mai reveni la antrenamentele primei echipe. Decizia e radicală şi cu un impact puternic în rândul fanilor, dar ea a fost explicată de antrenor. „ Am nevoie de jucători care să dea totul, nu de fotbalişti preocupaţi să ia cartonaşe galbene ca să nu joace. N-am povestit până acum ce s-a întâmplat în cantonamentul din iarnă, dar Geraldo, care se dă mare corect ştie bine ce a fost acolo. Ei oricum nu mai intrau în planurile din sezonul viitor, pentru că aveau salarii mari şi prefer să plătim patru jucători în loc de doi”, a mai afirmat Rednic. Spusele lui confirmă o prăpastie mare între tehnician şi vedetele echipei. Episodul la care face referire Rednic a avut loc în cantonamentul din Antalya, unde timp de două zile, jucătorii au refuzat să se antreneze, neştiind ce se va întâmpla după intrarea clubului în insolvenţă. Majoritatea au de recuperat bani, iar unii, între care şi Geraldo, au reclamat Petrolul la FIFA.

Negocieri cu Pecanha

pecanha

Episodul care a rupt însă definitiv vestiarul „lupilor” a fost cel de la meciul cu Pandurii, când Geraldo şi Teixeira au luat cartonaşe galbene şi au fost suspendaţi pentru disputa cu Steaua. Asta în contextul în care Geraldo e un fost stelist, iar Teixeira fusese surprins în urmă cu o săptămână de paparazzi într-un mall din Bucureşti, stând la masă cu Gigi Becali. Cum Petrolul a bătut în Ghencea şi fără ei, Rednic a decis să taie de la rădăcini, mai ales că cei doi fotbalişti sunt liderii unui grup mai mare, care face legea în vestiar, din care mai fac parte Pecanha, Satli, Fanchone,  Nepomuceno sau Nkoyi. Ultimul este şi el exclus din lot, pentru că ar fi scuipat în direcţia antrenorului la un antrenament. Cu excepţia lui Pecanha, căruia i se va propune prelungirea contractului pe o sumă mult mai mică, niciunul dintre cei menţionaţi nu va mai fi la Petrolul din vară. Puriul n-a digerat de la început dictatura lui Geraldo & Co deşi trebuie menţionat că în mare parte jucătorul şi apropiaţii săi şi-au făcut datoria faţă de club, iar revendicărilor lor financiare sunt întemeiate, fiind vorba de sume restante trecute în contracte.
Vrea echipă de români
Noua strategie este ca lotul echipei să fie alcătuit în mare parte din jucători români, tineri, cu salarii de maximum 5.000 de euro pe lună şi cu dorinţă mare de afirmare. Vor fi probabil şi patru -cinci străni în lot, însă nu 18 cum erau la începutul acestui sezon. Dintre actualii titulari va pleca şi Alcenat, care e la final de contract, iar pentru Toto Tamuz şi De Lucas, care termină angajamentele în 2016, vor fi analizate ofertele pe care le vor avea la vară, fiind foarte probabilă despărţirea şi de ei. Cu cine va rămâne însă Petrolul? Din actualul lor Cobrea, Beţa, Peteleu, Filip, Coman, Mareş, Astafei, plus alte câteva achiziţii. Dintre străini, Pastorini, Kronaveter şi Ipsa se încadrează în noul proiect, dar posibil şi Tchite, dacă nu va avea vreo variantă superioară financiar din străinătate. „Vor fi şi maximum trei jucători cu salarii mai mari”, a dezvăluit Rednic.

13 puncte a strâns Petrolul în nouă meciuri din acest retur, sub comanda lui Mircea Rednic


În ultimele două ediţii de campionat, Petrolul a terminat pe locul trei în Liga I
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite