Rednic şi „ceata“ lui au plecat de la Lankaran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul şi-a dat demisia de la echipa din Azerbaidjan după ce şefii le-au reziliat contractele jucătorilor aduşi de el. Cu tot cu bonusuri de performanţă, Mircea Rednic câştiga la azeri 800.000 de euro pe an. Singura reuşită a „Puriului“ la Lankaran este câştigarea Cupei naţionale.

Colonia română din Azerbaidjan a fost distrusă! A fost de-ajuns un singur eşec, eliminarea din Liga Europa în faţa lui Maccabi Tel Aviv (1-3 şi 0-0), pentru ca Mircea Rednic şi fotbaliştii transferaţi la comanda lui la Lankaran să părăsească gruparea azeră.

Chiar dacă finanţatorii lui Khazar ar fi vrut să-i mai acorde o şansă „Puriului", căruia, în urmă cu o lună, i-au prelungit cu un an contractul, antrenorul a dorit să fie solidar cu jucătorii. Astfel, Rednic i-a anunţat pe şefi că nu mai doreşte să continue pe banca grupării din Lankaran, precizând că nu se va mai întoarce niciodată în campionatul azer. Această declaraţie vine însă la doar două luni după ce, cu trofeul Cupei Azerbaidjanului în braţe, „Puriul" ridica în slăvi întrecerea din fosta republică sovietică. „Aici sunt condiţii pe care nu le-am întâlnit în Liga I. Iar conducătorii azeri plătesc salariile şi primele la timp", afirma atunci Rednic. În plus, antrenorul român îi asigura pe colegii săi care ar fi dorit să profeseze la azeri că patronii nu se bagă peste tehnicieni.

Aproape de Dinamo?

Mircea Rednic a fost o sperietoare pentru antrenorii din Liga I ori de câte ori rămânea fără echipă. La fel se întâmplă şi acum. „Puriul" poate fi o variantă mai ales pentru Dinamo, unde Liviu Ciobotariu a rămas doar pentru că acţionarii nu au găsit pe cineva care să accepte situaţia financiară critică din „Ştefan cel Mare". Borcea a vrut să-l aducă pe Rednic imediat după plecarea lui Andone, însă tehnicianul a refuzat, fiind încrezător că va reuşi în Azerbaidjan. Pe lângă Dinamo, Vaslui şi FC Braşov mai sunt cu ochii pe Rednic.

"După modul în care am fost tratat aici, pot spune că nu mă voi întoarce niciodată. Decizia mea este finală, vreau să lucrez în condiţii apropiate de reputaţia pe care o am."
Mircea Rednic
fost antrenor Lankaran

Jucătorii daţi afară de la Lankaran

Eder Bonfim ex-Steaua
Marius Onofraş ex-Steaua
Ricardo Gomes ex-Steaua
Csaba Borbely ex-Oţelul
Joao Paulo Pinto ex-Rapid
Cătălin Doman ex-FC Argeş
Andrei Mureşan ex-Bistriţa
Andrei Piţ ex-U Cluj

Tehnicienii români care mai antrenează în străinătate

Olăroiu Al Ain (Emirate)
Bölöni PAOK Salonic (Grecia)
Şumudică Kavala (Grecia)
M. Lucescu Şahtior (Ucraina)
D. Petrescu Kuban (Rusia)
Motroc Alt Taawon (A. Saudită)
Ţicleanu O. Medina (A. Saudită)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite