Barcelona, stăpâna mingii. 300 de partide consecutive cu posesie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe "Celtic Park", Barcelona a înregistrat cea mai mare posesie din istoria ei, 89%!  A pierdut însă cu 1-2
Pe "Celtic Park", Barcelona a înregistrat cea mai mare posesie din istoria ei, 89%!  A pierdut însă cu 1-2

Spui Barcelona, spui Messi, Xavi şi Iniesta, şi spui posesie. Jocul tiki-taka înseamnă în primul rând că ai mingea sub control mai mult decât ceilalţi. Duminică seară, după victoria de pe “La Romareda”, din Zaragoza (3-0), Barcelona a bifat partida oficială cu numărul 300 în care are avantaj la capitolul posesie.

Tiki-taka e marca înregistrată a Barcelonei. E arma pe care echipa catalană o stăpâneşte la perfecţie. Ne-am obişnuit (plictisit) deja ca la finalul unui meci, indiferent de locaţie şi adversar, gruparea “blaugrana” să conducă fără probleme la capitolul posesie. 

Duminică, după victoria cu Zaragoza, statistica arăta 64% în dreptul Barcelonei. Meciul de pe “La Romareda” a adus însă atingerea unei borne incredibile de către "maşinăria" catalană. A fost a 300-a partida oficială consecutivă (!) în care Barcelona câştigă posesia! 

Ultima echipă care a avut o posesie mai mare decât Barcelona, la finalul unui meci, a fost rivala Real Madrid, în penultima etapă a sezonului 2007-2008. “Galacticii” au câştigat atunci clar “El Clasico”, 4-1 în faţa Barcelonei, pe care au surclasat-o şi la capitolul posesie. E drept, la o diferenţă infimă, 50.5 % faţă de 49.5%! 

De atunci, Barca a adunat 300 de meciuri consecutive în care a fost stăpâna balonului, 185 în campionat, 62 în Liga Campionilor, 39 în Cupa Regelui, opt în Supercupa Spaniei, patru la CM al Cluburilor şi două în Supercupa Europei!

Nu e mai puţin adevărat că, dacă ai mingea sub control mai mult timp decât adversarul, câştigi automat. Cel mai bun exemplu este partida de pe “Celtic Park”, din grupele Ligii Campionilor, din acest sezon. Când Barcelona s-a bucurat de cea mai mare posesie din istoria ei, 89%, dar a pierdut cu 1-2. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite