Recordmanul de selecţii al naţionalei României, plin de optimism: „Turcii nu sunt un adversar de speriat, din punct de vedere valoric suntem peste ei!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă va învinge Turcia, România este ca şi calificată la barajul pentru Cupa Mondială FOTO Mediafax
Dacă va învinge Turcia, România este ca şi calificată la barajul pentru Cupa Mondială FOTO Mediafax

Fostul lider al naţionalei României, Dorinel Munteanu, actualmente antrenor al lui Kuban Krasnodar, îi încurajează pe tricolori în perspectiva jocului cu Turcia, susţinând că naţionala semilunei nu este o sperietoare şi că nu s-a schimbat prea mult de la venirea lui Fatih Terim la cârma ei.

Dorinel Munteanu e de părere că valorosul tehnician Fatih Terim nu a avut timpul necesar pentru schimba prea mult jocul Turciei, ceea ce constituie pentru România un mare avantaj. De asemenea, antrenorul lui Kuban Krasnodar a remarcat câţiva jucători exponenţiali pentru naţionala României, care au făcut diferenţa în meciul cu Ungaria.

"Turcia nu poate să fie schimbată după un joc. Impactul lui Terim este important, dar evoluţia şi încrederea jucătorilor noştri sunt la un nivel ridicat. Turcia nu e un adversar de speriat, noi avem o continuitate, am demonstrat la jocul cu Ungaria. Se vede o schimbare, se vede munca lui Piţurcă, se vede că ştie să motiveze echipa la meciurile decisive. Avem o generaţie valoroasă. Un Campionat Mondial ar putea fi pentru noi foarte important.

Suntem favoriţi, trebuie să câştigăm meciul direct de marţi. Nu cred că Turcia poate să obţină maximum de victorii. Bourceanu şi Pintilii au început să facă legea la mijlocul terenului, dar nu ştiu cât va conta absenţa lui Bourceanu. Cine îl va înlocui o va face foarte bine, un jucător nu poate fi decisiv în sistemul lui Piţurcă. Hoban e o soluţie bună. Din punct de vedere valoric suntem peste Turcia. Avem toate atuurile să fim peste ei", a precizat la Sport.ro Munteanu.

Meciul România-Turcia se va disputa marţi, de la ora 21 şi va fi transmis în direct de Antena 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite