Record negativ pentru Şarapova în turneele de Mare Şlem. Rusoaica se prăbuşeşte şi în clasamentul WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Şarapova a părăsit turneul de la Australian Open încă din primul tur, învinsă în minimum de seturi de Donna Vekic, la 3 şi la 4. Fostul număr unu mondial a înregistrat, astfel, un record negativ în carieră: pentru prima dată leagă trei înfrângeri în runda inaugurală în Grand Slam-uri.

Organizatorii au ajutat-o cât au putut pe rusoaică, aflată în prezent pe poziţia 145 în clasamentului mondial, oferindu-i o invitaţie pe tabloul principal, luând în calcul titlul câştigat de aceasta în 2008. Şarapova nu a putut profita însă, trezindu-se pe tablou în faţa favoritei 19, Donna Vekic.

Croata a dominat-o pe Şarapova la aproape toate capitolele, fructificând toate cele patru mingi de break pe care şi le-a creat. Chiar dacă a ajuns la linia de finiş având avantaj la capitolul lovituri câştigătoare (19-18), „Masha“ nu a rezistat în turneu decât o oră şi 21 de minute, comiţând 31 de greşeli neforţate, faţă de 17 ale adversarei sale. Roata s-a întors mult în ceea ce o priveşte pe Şarapova: dacă în urmă cu trei ani, după victoria în faţa Simonei Halep de la US Open, Maria se auto-proclama „prime-time girl“, anunţând că iubeşte să joace pe cele mai mari arene ale lumii, acum, la Melbourne, a fost rândul Donnei Vekic să spună la capătul partidei cu Şarapova - „iubesc să joc pe terenuri mari“, croata fiind la doar a doua prezenţă pe Rod Laver Arena.

În consecinţă, Maria Şarapova pierde peste 200 de poziţii în clasamentul mondial, întrucât nu şi-a apărat punctele aferente optimii de finală jucate anul trecut. După Australian Open, rusoaica va poposi în jurul locului 366 WTA.

 3 înfrângeri consecutive pentru Şarapova în Grand Slam-uri

Maria Şarapova a absentat la Roland Garros 2019. De atunci, nu a mai câştigat meci în turneele de Mare Şlem.

Wimbledon 2019: 6-4, 6-7(4), 0-5 şi abandon cu Pauline Parmentier (88 WTA)

US Open 2019: 1-6, 1-6 cu Serena Williams (8 WTA)

Australian Open 2020: 3-6, 4-6 cu Donna Vekic (20 WTA)

La începuturile carierei sale, Maria Şarapova a fost eliminată de două ori consecutiv în primul tur în Grand Slam-uri (Australian Open şi Roland Garros 2003, după ce trecuse de calificări, fiind învinsă atunci de Klara Koukalova şi, respectiv, Magui Serna). Până să fie suspendată pentru dopaj, în 2016, Şarapova a mai pierdut o singură dată în primul tur la un Grand Slam (Australian Open 2010). De la revenirea în circuit însă, rusoaica a adunat patru astfel de înfrângeri, cel mai dur bilanţ avându-l la Wimbledon, unde nu a câştigat vreun meci.

CITEŞTE ŞI:

Cîrstea livrează prima surpriză la Australian Open 2020! Sorana e la a treia „lovitură“ a carierei la Melbourne

Naomi Osaka a pornit ca din tun la Australian Open. Cu ce viteză a servit deţinătoarea trofeului de a rupt fileul!

A ameninţat că renunţă la AO şi a ajuns pe lista cu „upsets“. Cireaşa de pe tort: o ceartă aprigă cu arbitrul pentru mezinul din Top 15 ATP

„Ies loviţi cu umerii, genunchii, şoldurile. Are rost să adăugăm plămânii şi inima?“ Australia, prin ochii fizioterapeutului

Serena Williams show: cifrele unui debut în forţă la Australian Open, borna istorică atinsă şi detaliul prin care a uimit

Fizioterapia: înţelegerea biomecanică a tenisului. „Tu reuşeşti să îi schimbi calitatea vieţii“

Cum se poate scrie istorie la Australian Open 2020. Cinci „magnifici“ şi recordurile pe care le pot stabili

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite