Record mondial ireal: În cât timp a alergat kenyanul Geoffrey Kamworor semimaratonul de la Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distanţa de 21 de kilometri a fost parcursă cu o viteză incredibilă care te face să crezi, încă o dată, că alergătorii din Kenya sunt de pe altă planetă!

Semimaratonul de la Copenhaga a intrat în istoria atletismului mondial! Cel puţin până când va fi doborât recordul stabilit de Geoffrey Kipsang Kamworor (26 de ani). 

Potrivit site-ului de specialitate, 4run.ro, Kamworor, care nu mai alergase un semimaraton din 2014, a trecut linia de sosire în 58 de minute şi 1 secundă!

Astfel, Kamworor a îmbunătăţit recordul mondial, deţinut până acum de Abraham Kiptum, cu 17 secunde. Anul trecut, la Valencia, Kiptum a terminat cursa sa istorică în 58 de minute şi 18 secunde.

La Copenhaga, Kamworor a făcut parte dintr-un grup mare la începutul cursei, a trecut primii 5 kilometri în 13 minute şi 51 de secunde, în afara recordului lumii. Apoi însă, a tras mai tare pe următorii 5, trecând 10k în 27 de minute şi 32 de secunde, cu 6 secunde mai bine decât timpul de record.

Următorii 5 kilometri i-a alergat în 13.31, linia de finiş fiind trecută în 58.01, ceea ce înseamnă o cursă dusă cu un pace mediu de 2.45 pe kilometru! 

În afară de Kamworor, alţi cinci oameni au terminat sub 1 oră dintre care trei sub 59.30:

*Bernard Kipkorir (59.16)

*Berehanu Tsegu (59.22)

*Edwin Kiptoo (59.27)

Tot în cadrul semimaratonului de la Copenhaga, românul Marius Ionescu s-a oprit după kilometrul 5. 

La fete, a câştigat campioana de la Maratonul Tokyo din 2018, Birhane Adugna, cu 65 de minute şi 57 de secunde.

2 minute şi 45 de secunde a fost ritmul mediu pe care l-a avut Geoffrey Kipsang Kamworor pentru fiecare kilometru parcurs la Copenhaga.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite