Record mondial ireal: În cât timp a alergat kenyanul Geoffrey Kamworor semimaratonul de la Copenhaga

Record mondial ireal: În cât timp a alergat kenyanul Geoffrey Kamworor semimaratonul de la Copenhaga

Distanţa de 21 de kilometri a fost parcursă cu o viteză incredibilă care te face să crezi, încă o dată, că alergătorii din Kenya sunt de pe altă planetă!

Semimaratonul de la Copenhaga a intrat în istoria atletismului mondial! Cel puţin până când va fi doborât recordul stabilit de Geoffrey Kipsang Kamworor (26 de ani). 
 
Potrivit site-ului de specialitate, 4run.ro, Kamworor, care nu mai alergase un semimaraton din 2014, a trecut linia de sosire în 58 de minute şi 1 secundă!
 
Astfel, Kamworor a îmbunătăţit recordul mondial, deţinut până acum de Abraham Kiptum, cu 17 secunde. Anul trecut, la Valencia, Kiptum a terminat cursa sa istorică în 58 de minute şi 18 secunde.
 
La Copenhaga, Kamworor a făcut parte dintr-un grup mare la începutul cursei, a trecut primii 5 kilometri în 13 minute şi 51 de secunde, în afara recordului lumii. Apoi însă, a tras mai tare pe următorii 5, trecând 10k în 27 de minute şi 32 de secunde, cu 6 secunde mai bine decât timpul de record.
Următorii 5 kilometri i-a alergat în 13.31, linia de finiş fiind trecută în 58.01, ceea ce înseamnă o cursă dusă cu un pace mediu de 2.45 pe kilometru! 
 
În afară de Kamworor, alţi cinci oameni au terminat sub 1 oră dintre care trei sub 59.30:
 
*Bernard Kipkorir (59.16)
 
*Berehanu Tsegu (59.22)
 
*Edwin Kiptoo (59.27)
 
Tot în cadrul semimaratonului de la Copenhaga, românul Marius Ionescu s-a oprit după kilometrul 5. 
 
La fete, a câştigat campioana de la Maratonul Tokyo din 2018, Birhane Adugna, cu 65 de minute şi 57 de secunde.
2
minute şi 45 de secunde a fost ritmul mediu pe care l-a avut Geoffrey Kipsang Kamworor pentru fiecare kilometru parcurs la Copenhaga.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: