Real Madrid învinge FC Barcelona, după o partidă istorică: „Los Blancos” înclină balanţa în El Clásico, din toate timpurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Real Madrid, lider în La Liga FOTO Arhivă personală/Facebook
Real Madrid, lider în La Liga FOTO Arhivă personală/Facebook

Real Madrid a reuşit să facă diferenţa în derbiul cu FC Barcelona, disputat duminică şi încheiat cu o victorie pentru formaţia de pe „Santiago Bernabéu”.

Real Madrid „a strălucit” în derbiul din primul eşalon spaniol, impunându-se categoric în faţa celor de la FC Barcelona, scor final 2-0. După o primă repriză lipsită de schimbări pe tabela de marcaj, scorul a fost deschis de Vinícius Júnior (71'), iar avantajul a fost majorat în prelungirile meciului, prin Mariano Díaz (90+2'). Pe tot parcursul meciului, formaţia de pe Camp Nou nu a reuşit „să se dezmeticească”, nereuşind să pună probleme serioase madrilenilor.

Meciul a fost cel de-al 180-lea în campionatul spaniol, între cele două rivale, care se aflau la egalitate în privinţa numărului de victorii, 72, restul de 35 de partide fiind remize. După cel mai recent duel, însă, Real Madrid înclină balanţa şi ajunge la 73 de meciuri câştigate, conducând astfel clasamentul întâlnirilor directe.

În toate competiţiile, FC Barcelona şi Real Madrid s-au înfruntat de 243 de ori, după acest meci fiind egalitate în materie de victorii (96-96), în 52 de confruntări fiind consemnat egalul. De remarcat că argentinianul Lionel Messi este golgheterul absolut din El Clásico, cu 26 de reuşite. Totuşi, Real Madrid se poate mândri cu cea mai categorică victorie în faţa rivalei sale, un 11-1, consemnat în Cupa Spaniei, pe 19 iunie 1943. 

Real Madrid este în ipostaza de lider în La Liga, cu 56 de puncte, la un singur punct distanţă de FC Barcelona, având 16 partide câştigate, opt remize şi două meciuri pierdute. De cealaltă parte, catalanii au un bilanţ de 17 victorii, patru egaluri şi cinci înfrângeri. Următoarea clasată este FC Sevilla, cu 46 de puncte, astfel încât lupta pentru titlu se dă în principal între cele două adversare ale serii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite