Real e ireal, Ronaldo e uriaş: Cifrele stelare ale madrilenilor redau adevărata dimensiune a unei victorii fabuloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid a spulberat Juventus chiar în Italia la capătul unui meci în care starul portughez al „galacticilor“ a intrat în istorie.

Real Madrid e ca şi calificată în semifinalele Ligii Campionilor şi trupa pregătită de Zinedine Zidane rămâne în cursă pentru o performanţă fantastică: câştigarea competiţiei pentru al treilea sezon la rând!

Până când ibericii au făcut „dubla“ în 2015-2016 şi 2016-2017, nicio altă formaţie nu reuşise să-şi păstreze trofeul cucerit în Liga Campionilor. Acum, Real şi-a propus chiar acest posibil hattrick spectaculos, în încercarea de a salva un sezon în care a încheiat deja socotelile cu titlu în Spania şi a fost eliminată şi din Cupa Spaniei.

Juventus, învinsă acasă după...1.819 zile!

Victorioasă cu 3-0, marţi, pe terenul lui Juventus, Real a obţinut un rezultat uriaş, dacă ne uităm pe statistici.

A fost prima înfrângere a torinezilor, acasă, în Liga Campionilor de la 10 aprilie 2013! Adică, de 1.819 zile, italienii nu mai cedaseră pe teren propriu în această competiţie. Ultima formaţie care se impusese la Torino era Bayern Munchen, scor 2-0, la 10 aprilie 2013.

Apoi, eşecul suferit marţi seara a încheiat o serie formidabilă pentru trupa pregătită de Allegri: de 25 de meciuri în toate competiţiile, Juventus nu mai fusese învinsă! Ultimul eşec data din 19 noiembrie 2017, 2-3 pe terenul celor de la Sampdoria în Serie A. De atunci şi până marţi seara, Juventus a legat 25 de partide fără eşec. Bilanţul? 21 de victorii, 4 remize. Iar în 21 din aceste 25 de întâlniri, echipa n-a luat gol!

Ronaldo, zece meciuri la rând cu gol în Ligă!

Eroul Realului pe „Allianz Stadium“ din Torino a fost Cristiano Ronaldo. Portughezul de 33 de ani a reuşit o „dublă“ în această victorie cu 3-0 şi a ajuns la 14 goluri în acest sezon de Liga Campionilor. De altfel, Ronaldo e şi cel mai bun marcator al Ligii în această stagiune.

Totuşi, CR7 a ajuns pe prima pagină a ziarelor de sport cu o altă performanţă, una istorică. El a devenit primul fotbalist care a înscris în zece partide consecutive în Liga Campionilor! Seria sa formidabilă a început încă de la finala ediţiei precedente, atunci când a contribuit cu două goluri la victoria Realului în faţa celor de la Juventus, scor 4-1.

Iată cum a ajuns Ronaldo la 16 goluri în ultimele zece partide din Liga Campionilor:

*Juventus - Real Madrid 0-3 (2 goluri)

*PSG - Real Madrid 1-2 (un gol)

*Real Madrid - PSG 3-1 (2 goluri)

*Real Madrid - Dortmund 3-2 (un gol)

*APOEL - Real Madrid 0-6 (2 goluri)

*Tottenham - Real Madrid 3-1 (un gol)

*Real Madrid - Tottenham 1-1 (un gol)

*Dortmund - Real Madrid 1-3 (2 goluri)

*Real Madrid - APOEL 3-0 (2 goluri)

*Juventus - Real Madrid 1-4 (2 goluri)

22 de goluri a adunat Cristiano Ronaldo în sferturile Ligii Campionilor. Juventus, ca şi club, are 21 de goluri în toată istoria sa în această fază a competiţiei.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite